Željka Šunjić, nova ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci, gostovala je u programu našeg Radija Križevci.

Novo lice koje obećava.

U zanimljivom smo razgovoru saznali puno toga o njoj. Emisiju „Kulturna samoposluga“, u kojoj je gostovala, moći ćete poslušati u srijedu od 17 sati.
„Završila je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao i retoričke škole u klasi dr. Ive Škarića. Prvo joj je radno mjesto bilo u Novigradu Podravskom, a zatim radi u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci. Kraće je vrijeme radila kao novinarka i lektorica na OTV-u, a posljednjih 12 godina provela je u Prvoj osnovnoj školi Bjelovar. U isto je vrijeme radila i glumila i u Bjelovarskom kazalištu. Budući da je uvijek pokazivala sklonost prema glumi i dramskom odgoju, s djecom je postizala najbolje rezultate – od spektakularnih školskih priredaba do državnih natjecanja.“ (zvono.eu)
Njezino iskustvo s OTV-a i iz kazališta osjetilo se i tijekom gostovanja na našem radiju. Ovu damu krase izvrstan izgovor, sjajna dikcija, boja glasa i energija. Ozbiljno smo prihvatili mogućnost njezine pomoći i suradnje s nama u našem eteru (u njezino slobodno vrijeme, naravno), a isto smo tako i mi njoj ponudili pomoć u njezinu budućem poslu, kao i mogućnost suradnje.


O svojim planovima i programu koji namjerava provesti nije htjela govoriti, uz obrazloženje da joj treba malo vremena da se upozna s cijelom situacijom.
Međutim, ambiciozno je istaknula da će tražiti suradnju s građanima i Križevcima nuditi podršku učilišta, kao što je to bilo nekada. Želi da se svi upoznaju s ustanovom koju će voditi, a ubrzo namjerava obići tvrtke s našeg područja i ponuditi im edukacije. Inzistirat će na komunikaciji svih faktora u gradu kojima je u mnogim segmentima potrebno učenje. Kaže da će dati sve od sebe da u svemu tome i uspije.
Mjesto profesorice u Prvoj osnovnoj školi Bjelovar napustila je nakon 12 godina. Kako kaže, za nekim stvarima žali, za nekima i ne; lako se može uočiti da je sretna zbog povratka u svoj grad.
Da je omiljena među učenicima, mogli smo se uvjeriti i sami. Na sve nas u redakciji Radija Križevci ostavila je odličan dojam. Upravo bi joj takva osobnost (simpatičnost, komunikativnost i širenje dobre energije) trebala biti velika pomoć i prednost u vođenju učilišta, s obzirom na to da je Pučko otvoreno učilište zamišljeno kao ustanova koja zajednici pruža i više od samog obrazovanja.
Sretna je što će se suočiti s novim životnim izazovom pa joj i mi želimo puno sreće!