Ženska inicijativa HNS-a Koprivničko-križevačke županije: Želimo postati žarišna točka okupljanja nezavisnih stručnjaka, udruga i ženskih organizacija drugih političkih stranaka

Koprivnica, 22. veljače 2019. – „Iza nas je uspješna godina – odradile smo vrlo uspješne tribine koje su bile izuzetno dobro posjećene, otvaramo prave teme i što je najvažnije beskompromisne smo u zagovaranju stavova liberalnog društva. Prisjetite se samo situacije s moliteljima pred koprivničkom bolnicom – upravo je naša županijska Ženska inicijativa prva u zemlji digla svoj glas protiv te prakse, a potom su takvu praksu molitelja osudili i drugi naši interesni odbori žena“, istaknula je Andreja Horvat Friščić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Koprivničko-križevačke županije.

Naime,  jučer je održan prvi ovogodišnji sastanak užeg vodstva kako bi se dogovorili novi planovi, a članice koprivničko-križevačke Ženske inicijative HNS-a ohrabrene krenule u nove radne pobjede.

„Čitava ideja postojanja i djelovanja Ženske inicijative u našoj županiji je izmijenjena. Više nego ikada prije, danas je Ženska inicijativa prije svega važan okupljajući faktor i organizacija koja pomaže u edukaciji. Želimo postati žarišna točka okupljanja nezavisnih stručnjaka, ali i udruga te ženskih organizacija drugih političkih stranaka koje su spremne i otvorene za suradnju – samo zajedničkim snagama možemo preokrenuti negativne trendove u društvu koje sve više zapada u apatiju i rastače se, dok ljudi sa čitavim obiteljima u svojim najproduktivnijih godinama odlaze“, naglašava Horvat Friščić.

Iz Ženske inicijative HNS-a Koprivničko-križevačke županije poručuju kako i za ovu godinu pripremaju niz tribina, mini kampanja i akcija, a nastavit će se i hvalevrijedna suradnja s eminentnim stručnjacima.

Rad HNS-ovih žena pohvalila je i predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmina Pavlović:

„Ono što Žensku inicijativu HNS-a Koprivničko-križevačke županije razlikuje od drugih organizacija žena je kontinuirani rad tijekom cijele godine i na to sam jako ponosna. Također, želim napomenuti da za djelovanje u okviru naše stranačke Ženske inicijative nije nužan preduvjet članstvo u stranci – otvoreni smo za svaku suradnju, svaku ideju i promišljanje koje vodi boljem položaju žena i djece, ali i društva u cjelini. Želimo da žene budu aktivni sukreatori politika koje utječu na našu svakodnevicu!“

Stoga, ukoliko trebate partnera da svojim djelovanjem i aktivizmom zajedno pokušamo unaprijediti okružje u kojem živimo, naša stranačka Ženska inicijativa stoji vam na raspolaganju, poručuju iz HNS-a Koprivničko-križevačke županije.

S poštovanjem,

Predsjednica ŽI HNS-a Koprivničko-križevačke županije

Andreja Horvat Friščić