Županijsko natjecanje u šahu

Osnovna škola “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno je 1. veljače 2019. bila domaćin Županijskog prvenstva Koprivničko- Križevačke županije u šahu.
Natjecanje je započelo himnom Republike Hrvatske u izvedbi školskog pjevačkog zbora, pod vodstvom Višnjice Radić. Uslijedio je pozdravni govor ravnatelja škole Tomislava Hanžekovića.
Okupljenima je prikazan kratki filma “Čokolada”, školski uradak koji je 13. 12. 2018. na kreativnom natječaju “Moja županija bez korupcije” osvojio prvu nagradu za najbolju kreativnu suradnju. Plesna skupina 4. razreda pod vodstvom učiteljice Tatjane Kopjar izvela je veselu plesnu točku, a nakon toga je započelo natjecanje u šahu.
Natjecalo se 8 parova u kategoriji dječaka i 8 parova u kategoriji djevojčica.
Među dječacima je, pod vodstvom Hrvoja Kordića prvo mjesto osvojila ekipa Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” iz Koprivnice. Drugo mjesto, pod vodstvom Ivice Švagelja pripalo je ekipi Osnovne škole “Vladimir Nazor” iz Križevaca, a treće ekipi Osnovne škole “Ivana Lackovića Croate” iz Kalinovca, pod vodstvom Miroslava Rabađije.
Djevojčice Osnovne škole “Grigor Vitez” iz Svetog Ivana Žabna, pod vodstvom Predraga Uremovića i Tomislava Majića su u odnosu na djevojčica iz Osnovne škole “Molve”, vođene Tomislavom Čerepenkom postigle bolji uspjeh na prvoj ploči i na taj se način plasirale na natjecanje u šahu na državnoj razini.
Natjecanje je nadgledao državni šahovski sudac Borislav Vidović.

Vesna Benković, školska knjižničarka (Foto: Jerko Barišić)