10. obljetnica Bibliobusa Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci

16.03.2019 – 30.04.2019
Obavijest iz Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci:

Poštovani suradnici u vrtićima, osnovnim školama – korisnici bibliobusa!

Bibliobusna služba Gradske knjižnice «Franjo Marković» Križevci 2019. godine obilježava 10 godina rada – osnovana je početkom 2009. g., a naš mali bibliobus je prvi put je krenuo u obilazak stajališta 26. 2.2009., točno u 12 sati, iz područne škole u Vojakovačkom Osijeku. 10 godina obilazi Kalničko prigorje i svaka 2 tjedna stoji na jednom od 34 stajališta u malim mjestima, najčešće kod područnih škola. Zahvaljujemo svima na suradnji, posebno ravnateljima, učiteljima i knjižničarima.
Pozivamo Vas da se, povodom našeg 10. rođendana, sa svojim učenicima i mališanima u vrtiću ili maloj školi, kao korisnicima naše pokretne knjižnice, pridružite proslavi ove obljetnice koju ćemo obilježavati cijele ove godine a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Pozivamo vas da u sklopu pojedine odgojne skupine ili razrednog odjela s djecom radite likovne i literarne radove na temu: “Mala pokretna knjižnica u mojem mjestu / školi”
Radovi mogu biti u različitim tehnikama po vašem izboru:
Možete napraviti POSTER kao zajednički rad skupine djece (razrednog odjela ili školske likovne grupe), uz mentorstvo učitelja, a osmisliti se mogu kao slike, crteži, ili kolaži, u kombinaciji slike i teksta. Kao tekst mogu se koristiti citati iz literature (uz navođenje izvora tj. autora).
Autorski likovni radovi – njihove zapisane misli, stihovi, odlomci iz sastavaka na temu što za njih znači bibliobus i samo čitanje koje im pokretna knjižnica omogućuje.
Autorski literarni radovi – crteži na temu pokretne knjižnice.
Možete napraviti slikovnicu (zbir likovnih – literarnih radova međusobno povezanih jednom temom, sa naslovnom stranicom i impresumom (podacima o autorima, školi ili vrtiću kao izdavaču, godini izdanja).
Nešto drugo.
Najvažnije je da radovi odražavaju dječju kreativnost i da prikazuju vlastite dječje doživljaje pokretne knjižnice.
Okvirni format postera treba biti veličina papira A2. Likovni radovi mogu biti na formatima papira iz likovnih mapa, literarni radovi mogu biti na papiru A4 formata i u rukopisu.
Izbor iz pristiglih radova (prema ocjenivačkom odboru djelatnika knjižnice) ćemo izložiti na zajedničkoj izložbi u Gradskoj knjižnici za Noć knjige (23.4.) i Dana Grada Križevaca 24.4.2019. Radove ćemo fotografirati te u elektroničkom obliku, kao virtualnu izložbu, predstaviti javnosti na stranicama Knjižnice i društvenim mrežama.
Molimo Vas da radove predate knjižničaru (Igor Kuzmić, [email protected] ili tel: 091/1720987) u bibliobusu kada dođe na vaše stajalište ili dostavite osobno do 18.4.2019. na adresu: Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Trg sv. Florijana 14