A što nakon dana žena?

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine. Na taj dan slave se ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.
Običaj je i lijepa gesta za dan žena, darovati pripadnicama lijepšeg spola znak pažnje. Bilo to ruža, čokolada ili pak čestitka, no što nakon dana žena?
Prekrasan je osjećaj biti žena i imati svoj dan, no što ako to ostane samo na jednom danu.
Primjerice, u ponedjeljak, utorak i srijedu se ženski spol degradira, omalovažava i gleda poprijeko da bi na taj jedan dan, ipak dobile cvijet.
 Ako je žena lijepa i uspješna, odmah nevalja jer, ne možeš biti i lijepa i uspješna, kažu neki.
Ako je žena kućanica te se brine za obitelj i domaćinstvo, manje je vrijedna jer nejde na posao nego ‘samo’ cijeli dan čisti kuću, brine se za okućnicu, presvlači djetetu pelene, hrani ga, uspavljuje, opet ga hrani, opet presvlači, pa presvlači sebe jer je i nju dijete ‘nahranilo’. Pegla veš, kuha, čisti prozore, zavjese, posteljinu, pravi kolače, ide po namirnice (i još 47 stvari usput), no ona je ipak ‘samo kućanica’..
A što ako je žena odlučila otići od muža zlostavljača pa je po nekima grozna, jer kako može ‘razoriti’ svoju obitelj, ipak bi trebala ostati i trpiti uvrjede, batine i omalovažavanja jer, taj jedan dan možda dobije ružu pa zaboravi na ostalih 364 dana koji su gorki.

Svaki dan bi trebao biti dan žena i ne samo dan žena već i dan muškaraca, baka, djedova, djece, učitelja, radnika, šefova jer svi zaslužujemo svaki dan biti lijepo tretirani.
Muškarci, poklonite ženama koji put cvijet bez ikakvog razloga, žene muškarcima također, tko kaže da i muškarci ne vole dobiti koju ružu?
Volite se, cijenite i poštujte svaki dan, kao da je svaki dan blagdan, jer mi svi to zaslužujemo. (H.S.)