Križevački poduzetnički centar primio međunarodnu nagradu “Stvaratelji za stoljeća”

U sklopu Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva „300 najboljih“ Križevačkom poduzetničkom centru uručena je nagrada i priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
Regionalni summit poduzetnika organizirao je Međunarodni forum Perspektive koji je sastavljen od uglednih poduzetnika, ekonomista i znanstvenika iz cijele regije.
Nagrada je dodjeljena u sedam kategorija pojedincima i organizacijama koji su svojim aktivnostima i projektima (u području marketinga i medija, obrazovanja, znanosti, državne uprave i uopće društvenog angažmana) posebno doprinijeli promociji poduzetništva, promociji značenja poduzetništva za ekonomski i društveni razvoj te promociji kulture poduzetništva.
Od 411 prijavljenih kandidata i 112 nominiranih kandidata iz 8 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Slovenija i Srbija), trinaestoročlani neovisni Međunarodni odbor sastavljen od stručnjaka za ekonomiju je kroz devetomjesečni proces odlučivanja odabrao i nagradio 56 najboljih pravnih i fizičkih osoba najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Važno je naglasiti da je Križevački poduzetnički centar anonimno nominiran, te stoga KPC zahvaljuje osobi/organizaciji koja ih je nominirala za ovu prestižnu nagradu.
Osnovni cilj projekta „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, kao i usmjeravanje pozornosti šire javnosti na lidere sutrašnjice čiji su rad, znanje, kreativnost i rezultati temelj razvoja zajednice.

Izvor: Križevački poduzetnički centar