Nacionalni dan invalida rada 21.03

Udruga osoba s invaliditetom Križevci u suradnji sa  Hrvatskim savezom udruga invalida rada organizira  Nacionalnu  kampanju „Tjedan dana s invalidima rada“ u sklopu Nacionalnog dana invalida rada koja će trajati od 18. do 24. ožujka 2019.

S ovom Kampanjom želimo upozoriti javnost na opće i posebne probleme invalida rada, te moguće prijedloge za rješavanje istih. Također, želimo ostvariti suradnju i povezivanje s tijelima državne uprave koji su nadležni za provedbu javnih politika koje su bitne za invalide rada.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci  obilježiti će Nacionalni dan invalida rada postavljanjem prigodnog štanda – informativnog kutka, na Strossmayerovom trgu u Križevcima od 21.03.2019. godine u vremenu od 10:00 – 12:00 sati. Tom prigodom uspostaviti ćemo komunikaciju sa svojim sugrađanima o:  promoviranju prava invalida rada odnosno osoba s invaliditetom; podizanju razine javne svijesti o problemima, pravima i interesima invalida rada odnosno osoba s invaliditetom; borbi protiv stereotipa, predrasuda i štetnih postupaka prema invalidima rada odnosno osoba s invaliditetom na svim područjima života.