Nagrada za životno djelo Stjepanu Jembreku

Odluka o dodjeli javnih priznanja

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović upoznao je novinare s donošenjem Odluke o dodjeli javnih priznanja koja će se u četvrtak naći pred gradskim vijećnicima.

Nagradu za životno djelu u povodu Dana grada ove godine dobit će Stjepan Jembrek za izniman doprinos razvoju radioamaterizma te predani rad u Planinarskom društvu “Kalnik” Križevci, osobito na markiranju i čišćenju planinarskih staza.

Plaketa Grada Križevaca dodjelujje se Nogometnom klubu “Radnik” Križevci povodom 110-te obljetnice djelovanja na razvoju sporta u Križevcima, DVD-u Sveta Helena i DVD-u Glogovnica povodom 80 godina postojanja i aktivnost na razvoju vatrogastva.

Dodijelit će se i pet priznanja Grada Križevaca: Danijeli Jobač za predani volonterski rad u Zajednici tehničke kulture, Josipu Petrliću za svestrani literarni i kulturno-umjetnički rad te promociju Križevaca i križevačkog kraja diljem Hrvatske, DVD-u Apatovac za 70 godina postojanja, KUD-u “Prigorje” Križevci za postignute višegodišnje uspjehe u radu i iznimna postignuća u 2018. godini i Ivani Tlak Gajger za znanstveni i stručni doprinos te kontinuirani rad na popularizaciji znanosti i veterinarske struke na području pčelarstva.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović također je kazao da će na dnevnom redu biti izbor članova Savjeta mladih te donošenje rješenja o imenovanju ravnateljice Gradskog muzeja Križevci.

Za novu ravnateljicu križevačkog Gradskog muzeja imenovat će se Tea Hatadi, prof. likovne umjetnosti. (J.I.)