Neprimjereno djelo djece

Je li to do odgoja ili im jednostavno fali nekoliko dasaka u glavi?

Nedavno sam naišla na udrugu iz Splita po imenu „Splitske šape“ gdje sam jučer na njihovom Facebook profilu vidjela fotografije malog ježića, na kojoj je pisalo kako su nečija djeca monstrumi, tukla i gazila ježa ispred Osnovne škole „Bol“ Split.

Ježić je dobio antibiotik i infuziju, naravno maleni je bio u šoku i dehidriran, te se nije znalo hoće li preživjeti. I sad razmišljam, koliko zrna mora nedostajati u glavi da ideš iscipelariti malenu nedužnu životinju? Jesu li roditelji u glavu te svoje djece usadili vrijednosti koje bi ih trebale voditi u životu? Sjećam se kako smo kao djeca mi svaku ptičicu koja bi ispala iz gnijezda vratili nazad, sjetim se kako sam nedavno, točno prije 2 godine zaustavila promet kako bi vrana prošla po cesti.

Kakva su to djeca? U kakve će ljude izrasti? Hoće li za nekoliko godina tako iscipelariti nečije dijete ili nešto još gore? Djeca uče kroz primjere i oponašaju. Svi bismo trebali stati i zapitati se, jer nije normalna i zdrava reakcija da se dijete zabavlja tako da drugom živom stvorenju nanese bol, bio to jež, pas, mačka ili njegov kolega iz razreda!(š.v)