Nesavršeni muškarci u savršenim odijelima :Mate Janković, chef

Varteks

Iako smo jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova navikli gledati u kuhinji ili kao mentora u kulinarskim emisijama, Mate Janković rado bira elegantna Varteks odijela kad su u pitanju bitni trenuci.
Jedna takva posebna prilika u kojoj je Mate oduševio stilom i elegancijom bila je i predstavljanje kuharice Croatia: The Cookbook, odnosno Hrvatska kuharica za koju je upravo on osmislio koncept.
Croatia: The Cookbook je projekt koji je trajao više od dvije godine, a Mate je za tu priliku okupio trideset i šestero najboljih hrvatskih chefova od kojih je svaki osmislio po četiri recepta iz bogate riznice tradicionalnih hrvatskih recepata u kojima se koriste isključivo domaće namirnice te su tako stvorili jedinstvenu gastro kartu Hrvatske.Kad sam ne kuha, Mate je mentor u kulinarskim emisijama, a njegove savjete pozorno su slušali kandidati prve i druge sezone Masterchefa, ali i kandidati dvije sezone showa „3, 2, 1, kuhaj!“.
Osim što je među najpoznatijim chefovima Hrvatske, Mate je strastveni pobornik korištenja lokalnih namirnica te promotor hrvatske gastronomije u svijetu.(š.v)