Ove slike zasigurno će vas vratiti u djetinjstvo

Otkrili smo grupu ”Retroteka” na Facebooku koja nas je odmah prisjetila našeg djetinjstva i probudila u nama čežnju za starim vremenima, donosimo vam neke od fotografija iz grupe te intervju sa kreatorom grupe ”Retroteka”.

Kreirali ste grupu “Retroteka” 2017. godine, što Vas je potaknulo na to?

Ideja za grupu postoji još od 2015. godine, a kreirana je tek onda kad sam osjetio da je vrijeme da se svakodnevno posvetim tome. Veliki sam ljubitelj i kolekcionar starina pa sam htio sve te retro sitnice pokazati ljudima i naravno aktivirati i njih da pokažu što oni imaju u kolekciji i što su sačuvali iz nekih davnih dana.

Koje biste uspomene ili predmete izdvojili da Vam bude najljepše sjećanje na mladost?

Sve što je vezano Zagija i to u svim oblicima .

Imate li doma ‘riznicu’ starina?

Često me pitaju gdje sve to držim, kako uopće izgleda moj stan i slično, ali ja sve te stvari držim pospremljene i sortirane u garažama, tako da moj stan izgleda kao i svako drugi.

Jesu li slike predmeta većinom vaše ili od drugih ljudi?

Posebnost Retroteke je to da se objavljuju isključivo vlastiti retro predmeti i fotografije, a ne s interneta. Znači fotografije koje sam ja objavio su u mojem vlasništvu, a ostali predmeti i fotografije od drugih članova.

Koji predmet iz grupe “Retroteka” biste izdvojili kao najzanimljiviji?

Mene osobno najviše veseli slagalica od Čokolešnik vjeverice iz 80-ih

Grupa trenutno broji 6680 članova, imate li kakve planove za budućnost, možda kakva izložba?

Grupa je inače zatvorenog tipa i u godinu dana je skupila skoro 7000 članova, a što se tiče planova za izložbu, naravno da je u planu, ali o tom potom, jer je trenutno sve u početnoj fazi pregovora.

Retroteka je mjesto gdje se retro viđa često! Grupa je posvećena stvarima koje smo ne tako davno koristili svakodnevno, a danas nas vraćaju u djetinjstvo i bude lijepa sjećanja. Cilj grupe je da se svi oni koji vole i čuvaju retro stvari podruže i pokažu zanimljiv predmet iz prošlosti. – stoji u opisu grupe

Mi smo se pomoću ovih slika u potpunosti vratili u djetinjstvo, a Vi? (H.S.)