“PUBG – sve popularnija battle royale igra”

Već treći mjesec lagano plovimo 2019. godinom, 21. stoljeće je, moderno doba u kojem jednostavno ne možemo bez pametnih telefona i ostale tehnologije pod čiji smo utjecaj pali. Video igrice i razne društvene mreže u današnje vrijeme najčešće koristimo na pametnim telefonima, na kojima nam je sve na jednom kliku, no pokraj toga dostupne su nam i mnoge korisne aplikacije, kojima u današnje vrijeme možemo upravljati tv uređajima, kućanskim aparatima, kojima možemo mjeriti puls, paziti na dehidraciju, tjelesnu težinu i slično. Tako danas nije rijetkost vidjeti u nekom modernom domu kako vlasnik jednim klikom na pametnom telefonu spusti roletu na prozoru.

VIDEO IGRICE

PlayerUnknown’s Battlegrounds (skraćeno PUBG) trenutno je jedna od najpopularnijih video igara na svijetu, dostupna je na PC, Android i iOs uređajima, PS4 i Xobx-u. Ono što je primamljivo je mobilna verzija, štoviše i besplatna je, a igricu je do ovog trenutka preuzelo više od 100 milijuna ljudi.

PUBG je online multiplayer igra battle royale žanra. U ovoj igri igrač nakon skoka iz aviona mora preživjeti na otoku gdje se nalazi još oko 100 igrača iz cijeloga svijeta. Kako bi preživio, mora hodati, trčati, pretraživati objekte na otoku, a preporučljivo je i naoružati se kako bi se obranio od svojih protivnika. Igraču je na izboru više mapa, odnosno otoka gdje želi ići u borbu.

Pobjednik je, naravno, onaj igrač koji ostane zadnji, ili tim od 2, odnosno 4 igrača, a ostali igrači rangiraju se po uspješnosti tijekom cijele igre.

KAKO POČINJE IGRA?

Igru započinjete nakon odabira lokacije te nakon toga čekate ukrcaj na avion, a čekajući, u igru se spajaju igrači diljem svijeta. Nakon što se svi uključe, odnosno nakon što prođe određeno vrijeme, prebacite se u avion. Prilikom dolaska nad otok vi skačete iz aviona s padobranom, a mjesto skoka odabirete sami. Padobran možete otvoriti sami, a ako ne otvorite, automatski vam se otvara na određenoj visini.

ŠTO NAKON SKOKA?

Vi ste skočili na tlo, negdje ste usred otoka, pokraj šuma, objekata, ili pak usred neke pustinje. Sada je vaš zadatak da pronađete sve što vam je potrebno. Oružje, prvu pomoć u slučaju ranjavanja, energetska pića za više snage, tablete za bolove i slično, a možete pronaći i hlače, majicu ili možda kaput.

No, zona za igru s vremenom se smanjuje, a prema sredini u krug pojavljuje se plava kupola. Poželjno je da ste u zoni za igru, a ne u toj plavoj zoni, jer svaka sekunda koja se tamo provede igraču uzima postotak života. Što je zona manja, to je vjerojatnije da ćete naići na sve više i više neprijatelja. Cilj je ubiti sve svoje protivnike te ostati zadnji kako bi pobjedili u ovoj igri.

Igra je vrlo dobra, upravljanje igračem, kao i ciljanje, je lako, a zvuk u 3D-u. Tako možete čuti iz kojeg smjera netko puca ili dolazi nekim vozilom.

Dizajner ove igre je Brendan Greene, irski dizajner igara. Igra PUBG je za 2017. godinu na dodjeli game Oscara The Game Awards proglašena najboljom multiplayer igrom.