Studenti Učilišta na nacionalnoj poljoprivrednoj konferenciji Slavonika

Studenti Učilišta sudjelovali su na nacionalnoj poljoprivrednoj konferenciji Slavonika koja se po četvrti puta održala na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek.
Na otvorenju su govorili predsjednik organizacijskog odbora, zamjenik župana Osječko baranjske županije i zamjenik gradonačelnika grada Osijeka

. Konferenciju je otvorio ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Tomislav Tolušić koji je govorio o smjernicama razvoja hrvatske poljoprivrede i odgovarao na pitanja studenata. Ministar je istaknuo kako mu je važan njihov sud i mišljenje. Naši studenti i studenti sa zagrebačkog i osječkog fakulteta postavljali su vrlo interesantna pitanja o mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja, o pokretanju poslova mladih poljoprivrednika i razvoju nepoljoprivrednih aktivnosti na selu. Ministar ih je pozvao da se i dalje trude i svojim znanjem doprinesu razvoju hrvatske poljoprivrede.
Tijekom cjelodnevne konferencije, sukladno sloganu Inspiriramo poljoprivredu, a s ciljem poticanja razvoja poljoprivrede i promicanja primjera dobih praksi u poljoprivredi i ruralnom razvoju sudjelovalo je 20-tak poljoprivrednih stručnjaka kroz predavanja i panele.