Svjetski dan poezije- Julius Meinl časti kavom

Za najbolji stih možete osvojiti jedan Inspresso aparat za kavu s kapsulama . Popis lokacija koje se uključuju u kampanju možete pogledati na web stranici!

Svjetski dan poezije engleski: World Poetry Day UNESCO je proglasio 21. marta 1999 godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Na proglašenju praznika rečeno je da treba odavati priznanje i podsticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.

Stihovi osvajaju mnoga srca, uz njih se rađaju ljubavi, dijeli sreća, a pamte se zauvijek. Mirisna kava, dodir pera i zagrljaj inspiracije – nit su vodilja ovogodišnje Julius Meinl globalne kampanje: “Platite kavu stihom”, koja svake godine 21.3, na Međunarodni dan poezije nadahnjuje tisuće ljudi diljem svijeta na “skladanje” najljepših stihova.

Kampanja se provodi u više od 40 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj ljubitelji kave mogu svratiti 21. ožujka u jedan od 150 Julius Meinl partnerskih ugostiteljskih objekata i u njima zamijeniti svoje stihove omiljenim napitkom. Sve koji se uključe i u ovu kampanju očekuje i nagradni natječaj. Julius Meinl za najljepši stih poklanja u svakom od 150 Julius Meinl partnerskih ugostiteljskih objekata po jedan Inspresso aparat za kavu s kapsulama.

Predstavio je i novi retail proizvod – Classic Collection Orient Express mješavinu. Stručnjaci tvrtke Julius Meinl osmislili su ju posebno za Hrvatsku. To je ujedno i prvi put da se kreira lokalni proizvod za jedno tržište, na kojem se i proizvodi, što je rezultat praćenja svjetskih trendova u industriji kave, no i pažljivog osluškivanja potreba potrošača. Kod nas se još uvijek njeguje tradicija ispijanja turske kave, a ova fino mljevena mješavina, raskošnog okusa i bogate kreme zasigurno će zadovoljiti ukus i onih najzahtjevnijih.(š.v)