Učenici Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci pridružili su se globalnim prosvjedima za klimu

Okupili su se u 13:15 na trgu Josipa Jurja Strosmayera te su zviždali i  napravili plakate, a zatim je učenica Lorena Golub govorila o klimatskim posljedicama.
Time su sve nas htjeli potaknuti na promišljanje o tome što radimo planetu.
Također nastavnici i učenici podržavaju nastojanja učenika i ovog važnog globalnog pokreta. Podršku djeci dale su: ravnateljica škole Gordana Juran Ratković i prof. Suzana Ivanček.

-Da sve zabrinjavajuća saznanja i promišljanja naših učenika o okolišu i klimi ne ostanu unutar četiri zida školskih učionica, učenici trećih i četvrtih razreda SŠ “Ivan Seljanec” Križevci odlučili su se potaknuti šesnaestogodišnjom šveđankom Gretom Thunberg (koja već neko vrijeme štrajkajući ispred švedskog parlamenta ukazuje na klimatske promjene i potrebu djelovanja) na skolski strajk za klimu. Ovime su pokazali da se svaki glas broji, kako se vrijedi boriti te da se ne slažu s onima koji “kroje” budućnost naše planete i naše djece, jer kako su i istaknuli na jednom transparentu “ne postoji planeta B”.
Ja kao njihova nastavnica neizmjerno sam ponosna na njih, jer nisu odmahnuli rukom nego su pokazali da znaju kritički razmišljati, potrudili su se u izradi transparenata i pokazali primjer odraslima što znači biti aktivan građanin. -poručuje nam profesorica Suzana Ivanček