Djeca kroz slikovnicu „Priča o Križevcima“ predstavila kako ona vide grad

Povodom Dana grada Križevaca u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ predstavljena je slikovnica „Priča o Križevcima“.
Slikovnicu su radila djeca svih križevačkih dječjih vrtića, a na inicijativu Dječjeg vrtića Zraka sunca i odgojiteljice Ružice Bjeličić te uz financijsku podršku Grada Križevaca.
Slikovnica prikazuje objekte u gradu koja djeca zamjećuju, manifestacije, gradove-prijatelje Križevaca, te ukratko predstavlja zašto djeca vole svoj grad.
Prilikom predstavljanja slikovnice obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića Zraka sunca Terezija Horvat koja je zahvalila Gradu Križevcima na podršci dok je gradonačelnik Mario Rajn istaknuo kako je i ova slikovnica u skladu sa statusom „Grad Križevci – prijatelj djece“ te uputio zahvalu djeci Dječjeg vrtića Zraka sunca, Dječjeg vrtića sv. Josip, Dječjeg vrtića Križevci i Dječjeg vrtića Čarobna šuma što su ovako lijepo prezentirala Križevce.
O samoj ideji nastanka slikovnice govorila je odgojiteljica u Dječjem vrtiću Zraka sunca Ružica Bjeličić dok je o slikovnici govorila jedna od recenzentica Ana-Marija Smoljanec.
Nakon uvodnih obraćanja djeca koja su radila na slikovnici su održala prigodan program, a gradonačelnik Mario Rajn im je uručio slikovnicu.
Predstavljanju slikovnice prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.