Dogodilo se na današnji dan- 20. Travnja

Hrvatski jezikoslovac, povjesničar, publicist i leksikograf slovačkog podrijetla Bogoslav Šulek, čije je najzanimljivije djelo “Prirodni zakonik za svakoga iliti popularna fizika”, izdano u 3 knjige: I. – Priprema. Silarstvo (mehanika), II. – Vesarstvo (akustika) i III. – Svjetlarstvo (optika), izvršilo veliki utjecaj na stvaranje i prihvaćanje novih naziva u duhu hrvatskog jezika, rođen je u Bohuslavu kod slovačkog Subotišta 1816. godine.

Hrvatski vaterpolist Pavo Marković, igrač dubrovačkog Juga, s 33 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, osvajač naslova prvaka Europe 2006., Europskog superkupa, 3 naslova državnog prvaka i 2 nacionalna kupa, te zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2007. u Melbourneu, rođen je u Dubrovniku 1985. godine.

Njemački političar ekstremne desnice Adolf Hitler, od 1933. njemački kancelar, a od 1934. diktator, vođa (Führer) Njemačke Nacionalsocijalističke radničke stranke i nacističke Njemačke od 1933. do 1945., jedan od najznačajnijih političara 20. stoljeća i prema mnogima najveći zločinac u povijesti, rođen je 1889. godine u austrijskom Braunau am Innu.

Američka glumica Jessica Lange, četverostruka dobitnica Zlatnog globusa i dvostruka dobitnica Oscara, najpoznatija po ulogama u filmovima Frances, Tootsie, King Kong, Sweet Dreams i Blue Sky, rođena je u Cloquetu u Minnesoti 1949. godine.(metroportal.hr)