Dragi frizeri, sretan vam vaš dan!

Danas je Svjetski dan frizera!

Frizeri oblikuju frizuru, manikiraju nokte, uređuju trepavice i obrve, a muškarcima briju i šišaju bradu i brkove. Zajedno s kozmetičarima, šminkerima i modnim dizajnerima, oni vode računa o našem izgledu. 
Da bi frizeri zadovoljili stranke, važno je da se precizno i jasno dogovore o frizuri koju stranka želi. Kako bi se što bolje sporazumjeli, često se služe frizerskim modnim revijama i časopisima. Dogovoru moraju posvetiti punu pozornost, jer ukoliko u tome pogriješe, cijelu frizuru mogu napraviti pogrešno. Tek potom počinju tretirati kosu. 
 Frizeri peru kosu, šišaju je, kovrčaju i boje te oblikuju frizuru. Dok peru kosu, šamponiraju je i masiraju joj vlasište, ispiru je i njeguju zaštitnim preparatima, koji odgovaraju vrsti i kvaliteti kose. Potom odabiru pribor za šišanje – to mogu biti škare, britva ili mašinica za šišanje – i skraćuju kosu u skladu s dogovorom. Prilikom bojenja kose ili pramenova pripremaju kemikalije za bojenje i određuju vrijeme držanja boje na kosi te potom ravnomjerno nanose boju. Pošto je proteklo vrijeme potrebno da kemikalije djeluju, frizeri detaljno ispiru kosu i na nju nanose zaštitne preparate. Frizeri se susreću s raznim ljudima i često su i psiholozi, pa im ovim putem zahvajujemo što često slušaju naše probleme i čestitamo im Svjetski dan frizera!