Miroslav Mirković novi direktor Turističke zajednice Općine Kalnik

Nakon provedenog natječaja Turističke zajednice Općine Kalnik za novog direktora izabran je Miroslav Mirković.

Bivši voditelj marketinga županijskog tjednika Glasa Podravine i Prigorja te urednik i producent gastro rubrike „Gastro tražilica“ na portalu Prigorski.hr s početkom travnja stupio je na funkciju direktora turističkog ureda Turističke zajednice Općine Kalnik.

Prema riječima načelnika i predsjednika TZO Kalnik Mladena Kešera na novu funkciju izabrana je osoba koja je zadovoljila sve potrebne uvjete iz javnog natječaja i koja je prije svega kompetentna za taj posao.

– Između dva prijavljena kandidata turističko vijeće donijelo je odluku da Miroslav Mirković zadovoljava sve uvjete za ovu funkciju. Uz opće uvjete koji su u potpunosti ispunjeni, smatrali smo da navedeni kandidat posjeduje najviše praktičnog iskustva u turizmu, posebice u brojnim projektima koje je realizirao tijekom godina kao voditelj marketinga u koprivničkoj medijskoj kući – rekao je Kešer te istaknuo kako od novog direktora očekuje nove ideje i kvalitetne projekte koji će doprinijeti turističkom razvoju Kalnika.

O novoj funkciji za komentar upitali smo i izabranog Miroslava Mirkovića.

– Potencijal potkalničkog kraja je izniman, no isto tako očekuje nas veliki posao. Za uspješne turističke projekte treba nam kvalitetna infrastruktura, ali prije svega najvažnija je ideja. U prvih šest mjeseci planiramo napraviti redizajn svih naših kanala komunikacije posebice planiramo razviti i unaprijediti segment digitalnog marketinga koji je danas budućnost turizma. Nakon toga planiramo povezati potkalnički kraj s ostalim dijelovima u županiji jer bez toga nema budućnosti. Ne vidim razloga da turisti koji dođu na Kalnik ne posjete i Križevce, koprivnički kraj ili svoju turu ne završe u Đurđevačkoj Podravini – rekao je Mirković.

Dodao je kako će u ovom trenutku najviše energije uložiti u brendiranje kalničkog i potkalničkog kraja koji već sada ima velik potencijal u području planinskog i sportskog turizma, ali i enogastro turizma.

-Tu je i kvalitetan projekt „Okusi Podravine i Prigorja“ kojeg je pokrenula županijska turistička zajednica, a u kojeg se planiramo sigurno uključiti do kraja godine, jer budućnost ovog dijela Hrvatske je u tradicionalnoj gastronomiji i vinarstvu. Ne treba tu puno filozofirati. Krajnji plan je povezivanje okolnih općina u turističku zajednicu područja kako bi stvorili što kvalitetniju i konkurentniju turističku ponudu – naglasio je novi direktor turističkog ureda Općine Kalnik.

Kako doznajemo, Miroslav Mirković se organizacijom i menadžmentom bavi više od deset godina, po struci je novinar, a jedno vrijeme je radio kao voditelj marketinga i posebnih projekata u uspješnoj koprivničkoj tvrtki Orion. Od mnogobrojnih projekata koje je realizirao najznačajniji su „Vinski vodič Podravine i Prigorja“ gdje je bio autor i producent, turistički film „Putevima vina Podravine i Prigorja“, izrada monografije „Putevima Hlebinske škole“ gdje je bio stručni suradnik i portal promocije strukovnih zanimanja gdje je bio jedan od idejnih začetnika u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.