Otvorene prijave za Zeleni pojas 2019.

INA šestu godinu zaredom nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 25. svibnja u ponoć. Kroz proteklih pet godina realizirano je više od 80 projekta koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od milijun i 700 tisuća kuna, a na projektima je sudjelovalo gotovo 2.300 Ininih volontera. Posađeno je više od 6.300 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od gotovo 30.000 m2.

U četvrtak je na predstavljanju ovogodišnjeg natječaja svečano dodijeljena nagrada projektu „Plava vreća 2018.“ Udruge Obala naših unuka, koji je realiziran prošle godine te ocijenjen kao najbolje realizirani projekt u natječaju Zeleni pojas 2017. Udruzi je, osim INA kartice u vrijednosti od pet tisuća kuna, ravnatelj Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb g. Filip Pintarić uručio i skulpturu koju su osmislili i izradili učenici škole.

Kao i prošlih godina, jedan projekt će odabrati Inini fanovi na Facebooku.

Inin program Zeleni pojas je kao primjer dobre prakse uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu. On je prepoznat kao program koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-ak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea.
 
Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji, kao i projektima odabranima na dosadašnjim izdanjima Zelenog pojasa, dostupni su na na stranici.(Izvor:INA.HR)