U Područnoj školi Srijem predstavljena pristupna rampa za osobe s invaliditetom

U utorak 16. travnja u Područnoj školi Srijem, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Sokolovac, predstavljena je pristupna rampa za osobe s invaliditetom koju je sufinancirala Županija kroz projekt „Jednaki, slični, različiti“ Udruge Bolje sutra. Kroz spomenuti projekt educirani su nastavnici i roditelji djece bez teškoća u razvoju o osobama s invaliditetom kako bi se osnažio odnos prema aktivnom uključivanju  osoba s invaliditetom u život lokalne zajednice. Područnu školu danas su obišli i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut te predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz. Tom je prigodom zamjenik Ljubić naglasio važnost suradnje civilnog društva i regionalne samouprave istaknuvši kako Županija kontinuirano prati rad svih udruga  te podržava brojne ideje i projekte.

Ovo je odličan primjer suradnje civilnog društva i jedinica regionalne samouprave koja može biti putokaz za daljnje sinergijsko djelovanje. Drago mi je da su da su roditelji, nastavnici i ravnatelj zajedničkim naporom uz pomoć Županije uspjeli riješiti problem pristupa u školu. Ovo je lijepa suradnja, učinili smo korisnu stvar i nadam se da ćemo sličnim projektima rješavati potrebe i u drugim školama na području županije“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Pristupna rampa osigurat će lakši pristup osobama s teškoćama u kretanju, a kako je napomenula  predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz, ovim projektom se još jednom pokazala dobra suradnja Županije i udruga.

Često smo dolazili  u školu u Srijemu i razmišljali smo kako  na aktivnosti koje se odvijaju u prostoru škole dovesti osobe koje se teško kreću ili su u invalidskim kolicima. U suradnji s ravnateljem smo pronašli model te smo prijavili projekt na natječaj za udruge s područja Koprivničko-križevačke županije te smo iz tih sredstava izgradili rampu. Sva društvena događanja u Srijemu se odvijaju u ovoj školi pa će rampa biti od koristi ne samo učenicima već i starijim ljudima“,  dodala je predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz.

Ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut zahvalio je Županiji i Udruzi na provedbi projekta.

Naša područna škola broji dvadesetak učenika i za sada nema djecu s invaliditetom, no oduvijek postoji potreba za olakšanje pristupa posebice za starije osobe koji po djecu dolaze u školu. Suradnja s Udrugom bolje sutra je značajna, svake godine imamo neki projekt koji zajedno provodimo, a valja istaknuti kako nam u goste često dolaze i djeca iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju  „Podravsko Sunce“ koja su u invalidskim kolicima pa će pristup sada biti lakši. Nadam se da ćemo u svim područnim školama na području županije riješiti pitanje pristupa za osobe s invaliditetom“, kazao je ravnatelj Korkut.