Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Križevcima

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih ponovno dolazi u Križevce da zajedno proslavimo Dan grada.

Ne propustite druženje i dođite na Trg Josipa Jurja Strossmayera u srijedu 17. travnja s početkom u 15.30 sati. Program će otvoriti predstavnici Grada Križevaca te Tihana Buturac ispred Plazma Sportskih igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Križevaca koja će se natjecati u utrci na 60 metara. Pobjednici odlaze na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih te besplatno mini ljetovanje u Savudriju krajem lipnja ove godine. Pobjednici finalnih utrka, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna zabavna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka i okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i HP korneri.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

U 2018. godini Plazma Sportske igre mladih srušile su sve rekorde po broju natjecatelja te organizirale sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na:

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/

i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/