Dogodilo se na današnji dan-24. Svibnja

Svijet je sredinom 20. stoljeća već uvelike bio mali, barem u kontekstu prometne povezanosti. Zračni promet lagano je počeo preuzimati primat. U svijetlu poslijeratnoga oporavka tako je formirana i njemačka Lufthansa, danas jedna od najvećih zrakoplovnih kompanija Europe.


Godine 1956. Na današnji je dan u Švicarskoj održana prva Eurovizija, danas popularni Eurosong i to u Luganu. Nešto manje od pola stoljeća kasnije svijet je počeo drmati terorizam. Tako su četvorica muškaraca 1993. izvršila bombaški napad na WTC u New Yorku što je bila uvertira u strahote desetljeće kasnije. Tadašnji napad bio je sitnica u usporedbi s onim što je uslijedilo 2001. Bilo kako bilo, četvorica islamista dospjela su u ruke zakona i na današnji su dan godinu nakon napada osuđeni na 240 godina zatvora.

Po mnogima vrlo konzervativna i radikalna diktatura Sjeverna Koreja na današnji je dan 2004. zabranila uporabu mobitela.


Od poznatih osoba koje su rođene na današnji dan treba spomenuti kraljicu Viktoriju, tekstopisca i pjevača Boba Dylana, disko divu Patti LaBelle, ženu Kralja rocka Priscillu Presley, pjevačicu Rosanne Cash te glumca koji će ostati zauvijek poznat kao Radar iz MASHA Garyja Burghoffa.

1956 – Na današnji dan 1956. godine u švicarskom Luganu održan je prvi “Eurovision Song Contest”. Sudjelovalo je sedam država i svaka je izvela dvije pjesme. Žiri je bio sastavljen također od sedam sudaca iz zemalja koje su sudjelovale. Tajnim glasanjem proglašena je pobjednica. Pobjedila je Švicarka Lys Assia s pjesmom “Refrain”.


1962 – Na današnji dan 1962, Elvis Presley je bio na No.1 UK singles chart sa pjesmom ‘Good Luck Charm’. Bio je to njegov jedanaesti UK No.1 singl.