Jeste li znali da Udruga K.V.A.R.K danas slavi 19. rođendan?

Udruga KVARK je nevladina i neprofitna organizacija civilnoga društva osnovana 2000. godine u Križevcima, točnije krenula je s radom 05.05.2000. godine.

Udruga svoj rad zasniva na razvoju nezavisne kulture i civilnog društva te podrške mladima kroz organiziranje slobodnog vremena kreativnim i edukativnim sadržajima.

Svi mladi, aktivni i kreativni unose nove vrijednosti u ovu zajednicu, a udruga svoje iskustvo usmjeruje prema pozitivnim društvenim promjenama.

Citiramo:
“Udruga KVARK djeluje s ciljem promicanja slobodnog kreativnog i kulturnog izražavanja, promicanja vrijednosti građanskog društva u Križevcima, Republici Hrvatskoj te inozemstvu. Udruga potiče mlade na volonterski rad i aktivno sudjelovanje u zajednici, okuplja neafirmirane i afirmirane likovne, književne, glazbene i ine stvaraoce, različitim akcijama upoznaje javnost s radom svojih članova te s radom kulturnih stvaralaca i drugih srodnih udruga.
Organizacija organizira i priređuje izložbe, javne tribine, radionice, predstave, glazbena događanja, upoznaje javnost sa svojim radom putem medija, izdaje publikacije i periodike sa sadržajem iz područja svoje djelatnosti, organizira slobodno vrijeme djece i mladih u svrhu prevencije svih oblika ovisnosti te organizira aktivnosti u svrhu uključivanja djece u društveni i kulturni život.

Udruga KVARK je članica Mreže mladih Hrvatske i saveza udruga Clubture/Klubtura.

Prije formalnog osnivanja udruge, inicijatori među kojima su se nalazili križevački aktivisti, kulturni radnici, profesori, umjetnici i nezavisni autori, organizirali su 14. travnja 2000. godine u suradnji s Antiratnom kampanjom događanje pod nazivom Mirovne igre.

Nekoliko tjedana kasnije, 5. svibnja 2000. godine, osnovana je udruga KVARK na osnivačkoj skupštini u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima, a za prvu predsjednicu organizacije izabrana je Sandra Benčak.”

Čestitamo na dobrom radu i želimo sretan 19. rođendan!