Književnica Nives Madunić Barišić u posjetu Križevcima

U četvrtak je Križevce posjetila književnica Nives Madunić Barišić koja je učenicima OŠ “Vladimir Nazor” i učenicima OŠ “Ljudevita Modeca” predstavila svoje kriminalističke romane i potaknula ih na čitanje. Učenici su zainteresirano pratili, dijelili svoja čitalačka iskustva, a neki i snove o tome da  postanu književnici.

“Nives Madunić Barišić radi na Hrvatskoj radioteleviziji gotovo dvadeset godina, a posljednjih je godinu dana rukovoditeljica Produkcijskoga odjela Drama. Uređuje i dalje  emisije Radioigra za djecu i mlade i Kutić poezije (za djecu) na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) te KriK (krimić i komedija) na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) .

Vodi i Radioaktivne slušaonice za djecu i mlade – interaktivni radionički program u suradnji s knjižnicama i osnovnim školama u kojima se djecu uči medijskoj kulturi i pokazuje da radio može biti i medij umjetničkoga dramskog izražavanja te promiče radijski program Hrvatske radiotelevizije. Za radio je tijekom dvadeset godina napravila više dramatizacija i izvornih tekstova, a neke su od tih emisija nagrađene i na međunarodnim festivalima.  

Osim romana napisala je i nekoliko igrokaza za djecu poput Naša je mama postala zmaj, koji već pet godina uspješno igra u kazalištu Žar ptica, te Mala zelena gusjenica koji se vrti više od deset godina na daskama Tvornice lutaka.”

(Preuzeto s mrežnih stranica  HRT-a)

Foto: OŠ”Vladimir Nazor” i OŠ”Ljudevita Modeca”