Križevački nogometni as – Robert Rumenjak

Nakon subotnje utakmice i pobjede protiv NK Graničara iz Đurđevca, u Sportskoj emisiji Radija Križevci ugostili smo napadača NK “Radnik- Križevci” Roberta Rumenjaka. Dečko koji je nogometnu karijeru započeo u svojim rodnim Križevcima, ali je iskustvo stjecao i u austrijskim klubovima kroz tri igračke sezone. Godine 2018. vratio se kući i s obzirom da mu je nogomet velika ljubav, logična je odluka bila da se pridruži gradskom klubu NK “Radnik -Križevci”.
Sezonu nam je Robert opisao kao zadovoljavajuću – klub se iz utakmice u utakmicu diže i nakon polusezone, drugi dio sezone donio je uspon na prvenstvenoj ljestvici 4. HNL. NK “Radnik” trenutno drži 4. mjesto i ambicije kluba su ući u viši rang.


Na pitanje koliko su on i njegovi suigrači zadovoljni “novom” upravom i trenerom, Robertu se “nasmijao brk”: “U novoj su upravi sve mladi ljudi, zaljubljenici u nogomet koji svoje slobodno vrijeme provode u klubu i ulažu ga u klub. Posebno bih pohvalio Vitomira Mijića koji osluškuje potrebe igrača. Ta se pozitivna vibra osjeti među igračima koji su u klubu svi od reda zadovoljni. Zadovoljni smo i s trenerom Glavicom za kojeg se vidi da je trener s internacionalnim iskustvom i sigurno nas vodi prema kraju sezone.”
Upitali smo ga o planovima za budućnost, a Robert je odgovorio: “Moji planovi za sportsku budućnost vezani su za NK Radnik u kojem bih volio nastaviti igrati, a želja nam je svima ući u viši rang za što će trebati dosta truda, odricanja i ulaganja, ali svi smo spremni na to. Sretan sam što među članovima obitelji nailazim na razumijevanje jer treninzi, putovanja, pripreme, utakmice iziskuju mnogo od slobodnog vremena. Imam dobru djevojku i roditelje koji me podržavaju.”
Za klub Roberta vežu mnoge lijepe uspomene i premda je imao priliku igrati vani gdje su mnogo bolji uvjeti za igrača, uvijek rado i s ljubavlju igra za svoj domaći klub u kojem je iznikao.
I Robertu i NK “Radnik” želimo svu sreću i sportske uspjehe. (M.M.)