Križevci – predstavljanje inozemnih ustanova u sklopu Erasmusa

U sklopu Erasmus + programa mobilnosti Visoko gospodarsko učilište u Križevcima posjetile su profesorice: dr.sc.Laine Orbidane sa Latvijskog sveučilišta poljoprivrednih znanosti i tehnologija u Latviji i dr.sc.Krisztina Keller sa Sveučilišta Pannonia u Mađarskoj.

One su za profesore Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima održale dvije prezentacije, izjavila nam je mr. Renata Husinec, koordinatorica Erasmus + programa mobilnosti u Visokom gospodarskom učilištu:

”Svaka je prezentirala svoju ustanovu s obzirom da je profesorima VGUK-a jako stalo da studente i nastavnike privuku da dolaze kod njih u sklopu Erasmus programa mobilnosti. Visoko gospodarsko učilište u Križevcima ima jako dobro razvijen – među najboljim Erasmus programima u Hrvatskoj za stručna učilišta. Dakle da privuku studente i nastavnike da odlaze kod njih.”

Tijekom svoga trodnevnog boravka na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima dr.sc Orbidane predavat će o uzgoju sportskoga konja, latvijskoj pasmini toplokrvnog konja, identifikaciji i ocjenjivanju sportskih konja, zootehničkoj regulativi i o očuvanju izvornih pasmina konja u Latviji. Dr. Keller će na učilištu boraviti pet dana i predavat će o inovativnim trendovima u području destinacijskog menadžmenta. (hs)