Križevcima za sufinanciranje odobren 7 milijuna kuna vrijedan projekt rekonstrukcije doma u Carevdaru

Grad Križevci prijavio je za sufinanciranje projekt rekonstrukcije društvenog i vatrogasnog doma u Carevdaru na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske te uspješno povukao 5.998.334,72 kuna.
Ovim projektom rekonstruirat će se društveni i vatrogasni dom u Carevdaru što podrazumijeva obnovu fasade i krova zgrade skladišta te ureda DVD-a Carevdar, obnovu i opremu zajedničke dvorane društvenog doma, sanitarnog čvora i kuhinje te prostora dječje igraonice.
Dodavanjem dodatnih sadržaja, sam objekt će postati središnje mjesto društvenog života Carevdara i naselja koja gravitiraju Carevdaru, drugom najvećem naselju na području grada Križevaca. Multifunkcionalni sadržaji doma s prostorom za organizaciju većih skupova omogućit će održavanje stručnih, društveno-kulturnih i edukativnih događaja za stanovnike i posjetitelje. U skladu sa statusom Grad Križevci – prijatelj djece uredit će se prostor za djecu s obzirom da na istočnom dijelu područja grada Križevaca ne djeluje niti jedna ustanova za predškolski odgoj.
Osim toga, projekt pridonosi i stvaranju novih radnih mjesta pa će se tako zaposliti tri osobe.
Ukupna vrijednost ovog projekta, čije je trajanje 18 mjeseci, je 7.458.095,11 kuna od čega će Grad Križevci financirati 1.459.760,39 kuna, a ostalo su sredstva iz Programa ruralnog razvoja.