Limun kocke

Ako volite kolače s okusom i mirisom limuna, onda je ovo prava poslastica za vas. Čim smo je pronašli, morali smo je podijeliti s vama. Probajte i uživajte!

Sastojci:

200 g omekšalog maslaca, 550 g šećera, 1 žličica ekstrakta vanilije, 300 g brašna, 6 jaja, 3 velika limuna, 180 ml limunovog soka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem. Omekšali maslac pomiješajte sa 100 g šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli.  Dodajte 250 g brašna pa izmiksajte u mekano tijesto. Tijesto utisnite u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima. Za to vrijeme pripremite nadjev. Izmiksajte jaja s 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miješajte sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodajte preostalih 50 g brašna.  Izvadite pripremljeni biskvit iz pećnice, prelijte nadjevom i vratite u pećnicu. Pecite još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjestite u hladnjak na dva sata.(Gastro by Nevenka)