Potpredsjednica Rupčić na edukaciji za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Domaćin prvog ovogodišnjeg okupljanja žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici, održanog u četvrtak 23. svibnja, bila je Šibensko-kninska županija, a iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, ujedno i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Okupljanje je započelo prijemom kod župana Šibensko-kninske županije i predsjednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka, a inicijativu su podržale brojne žene aktivne u regionalnoj politici, stvarajući mrežu za razmjenu iskustava kojom su povezani svi krajevi Hrvatske, bez obzira na političko opredjeljenje.

Edukacijama o uspješnom vođenju timova i postavljanju ciljeva, koje je vodio Sandro Kraljević, uz potpredsjednicu Rupčić, prisustvovale su i predstavnice Krapinsko-zagorske županija, Međimurske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Istarske i Šibensko-kninske županije.

Predstavljena je i inicijativa udruge „Nismo same“ pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama“, namijenjena ženama oboljelim od malignih bolesti kojima je potreban prijevoz na kemoterapije.