Predstavljen program Križevačkog spravišča

Križevačko veliko spravišče je kulturno-povijesno-turistička manifestacija i tradicionalna pučka svečanost koja se održava u Križevcima od 1968. godine prvog vikenda u mjesecu lipnju.
Na konferenciji za medije, održanoj danas, 27.05.2019. godine, na Strossmayerovom trgu u paviljonu predstavljen je program manifestacije koja će se održati od 7. do 9. lipnja. Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn zahvalio je svim sponzorima što su i ove godine prepoznali i podržali Križevačko veliko spravišče.
Željko Bebek, Neno Belan i Fiumens, Gustafi te Crno Perje zabavit će građane sva tri dana Križevačkog spravišča.
Ispred Turističke zajednice Grada Križevaca obratila se direktorica Olinka Gjigaš, koja je objavila novosti ove manifestacije. Program Spravišča počinje u petak ujutro Placom na Štrosu gdje će posjetitelji moći kupiti prehrambene proizvode domaćih proizvođača. U 15 sati u dvorištu Galerije K2 održat će se After work Spravišče party. Najbolje štruklje ove godine proglasit će publika koja će moći besplatno kušati štruklje križevačkih mjesnih odbora i odabrati one najbolje. Spravišče će završiti vatrometom i koncertom križevačkih bendova, Kids from the sky i Crno Perje. Na konferenciji su prisustvovali varoški sudec Stjepan Palijan i Kalnički kaštelan Stjepan Vrhovec.
Generalni pokrovitelj 52. Križevačkog velikog spravišča je Ožujsko pivo pa se na konferenciji za medije obratio voditelj prodaje Igor Miloš. Zlatni pokrovitelj Spravišča je križevačka tvrtka Radnik d.d. ispred koje se obratio tajnik Uprave Darko Jambreković.
Srebrni pokrovitelj Spravišča je križevačka tvrtka KTC d.d. ispred koje se obratio predsjednik Upravnog odbora Ivica Katavić. Konferenciji za medije prisustvovali su još i predsjednik Organizacijskog odbora Križevačkog velikog spravišča zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.
Uz Ožujsko pivo, Radnik d.d. i KTC d.d., pokrovitelji Križevačkog velikog spravišča su i: Podravka, Instruktažni centar, Komunalno poduzeće, Modni salon Ana, Sava osiguranje, Nord Pogoni, Poliklinika Medikadent, Robin trgovine, Strojrem, Strojomehanika Škledar, Tehnodiv servis, DS Elektro, Poljocentar.(Š.V) (H.S)