Prva križevačka nogometna sutkinja – Marinela Mesar

U nedjelju nas je svojim društvom počastila prva križevačka nogometna sutkinja Marinela Mesar – jedno naizgled plaho, nježno i tiho stvorenje koje se na nogometnom terenu, prema riječima njenog oca, pretvara u pravu borbenu lavicu kraj koje malo tko može proći.

Marinela od sedme godine trenira nogomet čijem je igranju pristupila još i ranije uz dvojicu starije braće koji je u igri nikad nisu „šparali“ i uz koje je nogomet postao njena najveća ljubav. U nedostatku ženskog nogometnog kluba na području Križevaca, Marinela je nogomet počela trenirati s dječacima u NK Križevci koje je tada vodio trener Ivan Veselko, da bi kasnije igrala nogomet u ženskim klubovima iz Bjelovara, Koprivnice i Vrbovca – čijim je članom i danas i gdje igra na poziciji veznog igrača.

Za suđenje se Marinela odlučila opet na poticaj starijeg brata koji je krenuo na sudački tečaj pa je i ona, mlađa seka, postupila jednako. U ljubavi prema nogometu svesrdnu joj pomoć pružaju roditelji čija je uloga, osim da je podržavaju i savjetuju, biti taksi služba – voze ju na utakmice, treninge, suđenja i sve to strpljivo podnose jer, kaže tata, Marinela radi ono što voli od srca. Krenula je Marinela i na rukomet i atletiku, ali u tim se sportovima nije pronašla.

Na sudački se tečaj, osim zbog starijeg brata, upisala i iz znatiželje. Zanimalo ju je kako biti u koži nogometnog suca. Za svoj sudački prvijenac u Lojnici gdje je sudila pionirima kaže da ju je učinio zadovoljnom, premda ju je preuzela trema u prvom poluvremenu, ali u drugom je već sudila kao da joj to i nije prvi put. U svojoj drugoj utakmici u ulozi sutkinje već je bila kao da se rodila s fućkom. Sve što ima veze s nogometom, Marinelu veseli i raduje, a pozitivno u svemu tome jest što je sve u vezi s nogometom ide jako dobro od ruke, počevši od same igre, pa je tako nerijetko krasi epitet najbolje igračice utakmice. Uzor joj je, kaže Marinela, Marko Pjaca, hrvatski reprezentativac i igrač talijanske Serie A. Voli ga jer je nenametljiv igrač u čijoj se igri prepoznaje trud, borbenost, upornost i zalaganje, a Marinela je i sama, vidi se na prvu, takva.

Što reći, osim da Marineli, prvoj križevačkoj nogometnoj sutkinji koja je po mnogočemu posebna, želimo svu sreću i uspjehe u daljnjem sportskom životu. (M.M.)