Svinjski ragu by Nikolina

Svinjetina koja se topi u ustima, isplati se trud i potrošeno vrijeme. Idealno za ovo kišno vrijeme!
Sastojci:
4 svinjska odreska (vratina), slanina, sol, papar
Začini: 4-5 lovorova lista, 1 žlica bosiljka, 1 žlica ružmarina, 1 žlica kadulje, 2 žlice peršina.
Umak: 2 luka, 4-5 češnjaka, 2 konzerve pelati rajčice, 200 ml crnog vina, 2 žlice koncentrirane rajčice, 1 žlica šećera, temeljac za podlijevati, parmezan po želji.
Na ulju popržiti odreske, kada su gotovi izvaditi i pokriti folijom. Zatim luk i slaninu popržiti na tom ulju gdje smo zapekli meso i pred kraj dodamo češnjak. Sve podlijemo temeljcem i sve one fine komadiće od prženja ostružemo s kuhačom. Odreske vratimo, stavimo začine osim peršina, zalijemo s crnim vinom. Kuhamo 2 sata, ako je potrebno tijekom kuhanja zalijemo temeljcem, poanta svega je da nam se meso raspadne. Kada je gotovo vilicom raskomadamo meso u što sitnije komade, dodamo pelate, konzerviranu rajčicu i po želji šećer. Probati i začiniti po ukusu. Dodati peršin, promiješati i ostaviti da odstoji sat vremena. Za to vrijeme možete popiti kavicu ili pripremiti domaću tjesteninu kao ja!(Nikolina Koščević)