Župan sa suradnicima uručio priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove na natječaju Volim Podravinu i Prigorje

U koprivničkom kinu Velebit danas je upriličeno svečano uručenje priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove na natječaju Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije „Volim Podravinu i Prigorje“. Ovogodišnja tema bila je „Podravci i Prigorci obogatili su veliku europsku obitelj“, a na natječaj su pristigla 25 likovna rada iz 11 vrtića, 96 likovna rada učenika iz 16 osnovnih škola s područja županije te 12 literarnih radova učenika iz devet osnovnih škola.

Svečanom programu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pomoćnica direktora Turističke zajednice Kristina Sočev te ostali suradnici. Brojne školarce, vrtićarce, odgajateljice, učiteljice, ravnatelje i mentore pozdravio je župan Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, izrazivši zadovoljstvo što su mali kreativci svojim prekrasnim radovima i ove godine iskazali svoje stvaralačko umijeće te ljubav prema Županiji i kraju u kojem žive.

Svake godine održavamo ovu lijepu tradiciju kojom vi najmlađi na najljepši način pokazujete ljubav i kreativnost prema svojem kraju. Ovim radovima širimo ljubav prema našoj domovini, općinama, gradovima, županiji i obitelji iz koje dolazimo. Iskrena zahvala našoj Turističkoj zajednici i svima vama koji se trudite tu ljubav potaknuti na ovakav stručan način iako ona već postoji u vašim srcima, a to pokazuju vaši prekrasni radovi“, istaknuo je župan.

Zamjenica direktora županijske Turističke zajednice zahvalila je Županiji na svesrdnoj pomoći tijekom godina naglasivši vrijednost koju projekt „Volim Podravinu i Prigorje“ ima za zajednicu.

Projekt uz pomoć Županije provodimo već nekoliko godina i ova puna dvorana najbolje govori o njegovoj uspješnosti. I ove smo godine primili brojne prijave, a pristigli radovi su nam svojim motivima i šarenilom pokazali veliko bogatstvo koje Podravci i Prigorci unose u veliku europsku obitelj. Najveće bogatstvo ste dakako vi najmlađi, hvala vama, roditeljima i mentorima na trudu koji ste uložili u prekrasne radove“, dodala je Sočev.

Prije podjele nagrada, okupljeni su uživali lutkarskoj predstavi o sigurnosti u prometu „Zebrasta priča“ koju su pripremili su volonteri Udruge invalida grada Koprivnice Bolje sutra, nakon čega su priznanja nagrađenima podijelili župan, zamjenici župana, predsjednik Županijske skupštine i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice. Prispjele radove Turistička zajednica nagradila je novčano, a vrtići i škole za 1. mjesto dobili su 1.200,00 kuna, 2. mjesto nagrađeno je s 800,00 kuna, dok je 3. mjesto nagrađeno s 500,00 kuna.

REDOSLIJED NA PODJELI

U kategoriji likovnih radova djece vrtića, između 25 likovnih radova djece iz 11 vrtića, ocjenjivački sud je dodijelio:

Pohvale :

  1. Magdalena Valentić i Dora Borozan, DV “Pčelica”, Molve, skupina Leptirići; odgajateljica Anđelka Kolar
  1. Damian Aleksandar Sarapa, Mateo Novak i Niko Mešnjak, DV Smiješak, Koprivnica, odgajateljice Davorka Draganić i Sanja Soka
  1. Neva Petričević i Lara Pali , DV “Zvončić”, Gola, odgajateljica Antonija Novak

3. mjesto i Priznanje s brončanim znakom

Katarina Mehkek, Tara Horvat Mišulin i Frano Robotić, DV „Maslačak“, skupina

Loptice, Đurđevac, odgajateljice Sabina Stanešić i Ljiljana Puhač

2. mjesto i priznanje sa srebrnim znakom

Mark Zagoršćak, DV “Igra”, Koprivnica, odgajateljica Sanja Trnski

  1. mjesto i priznanje sa zlatnim znakom

Petra Pavić i Maša Miklin, DV “Zraka sunca”, Križevci, odgajateljica Ružica Bjeličić

U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola, između 96 likovnih radova učenika iz 16 osnovnih škola, ocjenjivački sud je dodijelio:

Pohvale

Petra Tojaga, COOR „Podravsko sunce“, Koprivnica, mentorica Snežana Aleksić

  1. mjesto i priznanje sa brončanim znakom

Ena i Zana Čičin Mašansker 1r, OŠ Braće Radića, Koprivnica, mentorica Vesna Mlinarić

2. mjesto i priznanje sa srebrnim znakom

Leonardo Novak 3r, OŠ Grigor Vitez, Sveti Ivan Žabno, PŠ Sveti Petar Čvrstec,

Mentorica Nikolina Kušec

  1. mjesto i priznanje sa zlatnim znakom

Ivano Grgić 1r, OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, Koprivnica, mentorica Senka Pintarić

U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola, između 12 literarnih radova učenika iz 9 osnovnih škola, ocjenjivački sud je dodijelilo:

Pohvale :

  1. Sonja Plavec, 4. r., OŠ Sveti Petar Orehovec, za prozni rad „Prigorci su obogatili veliku europsku obitelj“, mentorica: Dubravka Kos
  1. Sebastijan Stančin, 7.r., OŠ Andrije Palmovića, Rasinja, za lirski tekst „Podravina v srcu Europe“, mentorica: Marina Kovaček
  1. Matija Hadelan, 7r OŠ Andrije Palmovića, Rasinja, za lirski tekst „Podravina moja mila“, mentorica: Marina Kovaček

Specijalno priznanje :

6a razred OŠ Đuro Ester, Koprivnica

za e-knjigu

Nepoznata Podravina – vodič skrivenim ljepotama našeg zavičaja

mentorica Mirna Kovačić,

3. mjesto i priznanje sa brončanim znakom

Mihaela Šatvar 8. r., OŠ “Sidonije Rubido Erdödy“, Gornja Rijeka, za prozni rad:

„Bogatstvo mojega prigorskog kraja“, mentorica: Inoslava Bukal

2. mjesto i priznanje sa srebrnim znakom

Lana Mišura 5. r., OŠ Grigor Vitez, Sveti Ivan Žabno, za prozni rad: „ Naš Zvonimir

Balog – iz Čvrsteca u Europu“, mentor Tomislav Hrebak

  1. mjesto i priznanje sa zlatnim znakom

Nives Jelušić 3.r., OŠ “Sidonije Rubido Erdödy“, Gornja Rijeka, PŠ Kolarec

za prozni rad „Podravci i Prigorci obogatili su Europsku uniju,“ mentorica: Dušanka Kos