Građani zadovoljni uređenom Frankopanskom ulicom

Završeni su radovi u Frankopanskoj ulici u Križevcima, pa je to sinoć obilježio križevački gradonačelnik Mario Rajn sa stanarima ove ulice i prolaznicima, a prisustvovali su i zamjenik Danijel Šaško, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.
Rekonstrukcija ulice provedena je u dvije faze s obzirom da je riječ o ulici u staroj gradskoj jezgri gdje se nalaze stare kuće sa osjetljivim temeljima zbog čega se moralo čekati da se ugrađeni materijali prirodno slegnu.
U prvoj fazi radova, čija je vrijednost iznosila 1.294.982,55 kuna, izvedena je cjelokupna rekonstrukcija infrastrukture , odnosno rekonstrukcija odvodnje i vodovoda s kućnim priključcima, plin i elektroenergetski razvodi te DTK.
U drugoj fazi radova postavljena je nova rasvjeta, rekonstruirana i asfaltirana cesta kao i nogostup, a vrijednost ove faze radova iznosila je 1.853.387,50 kuna.

Zadovoljan je i gradonačelnik Mario Rajn koji je izjavio:
“Puno puta smo govorili da je to žila kucavica grada. Nadam se da ste zadovoljni kako smo je uredili. Danas obilježavamo završetak radova, nisu zamišljene velike govorancije, više da se zajedno počastimo. Ako se sjetite, zajedno smo i krenuli u taj projekt onim sastankom u Frankopanskoj ulici. Od srca vam zahvaljujem na strpljenju. Ovo je bio jedan od zaista izazovnijih projekata. Investicijski je to preko 3 milijuna kuna, ali nije stvar toliko u financijama koliko smo zaista sretni što je prošlo bez bilo kakvih oštećenja na obiteljskim kućama a isto tako u skladu sa projektom. Nadam se da ste zadovoljni sa ulicom koja bi ipak trebala u slijedećim desetljećima označavati jedan zajednički napor koji smo na današnji dan i ostvarili. Hvala vam na strpljenju, slijedi nam dalje, tu su i dodatne ulice, imamo još niz drugih ulica po gradu, a danas uživamo u Frankopanskoj ulici.”

Na učinjenim radovima zahvalio je Darko Majnarić:
“Premda ja ne stanujem ovdje, ali namjeravam stanovati u Frankopanskoj ulici, u ime stanara ove ulice zahvaljujem kao prvo Gradu i gradonačelniku i svim službama koje su ovih nekoliko mjeseci zdušno radile na obnovi naše ulice. To je jedna od najstarijih ulica i znam koliko ima problema u svom dvorištu kad se nešto događa, kad ti propadne nogostup. Ovo što je danas završeno sigurno je plod marljivih radnika, marljivih ljudi koji su uvažavali sve primjedbe stanara i koji su svima izlazili ususret na najbolji mogući način da se ta ulica modernizira i završi. Bili smo strpljivi i sad smo veseli što je došlo do konačnog rješenja i realizacije završetka te ulice. Preporučamo se za suradnju i za slijedeće ulice. Možete krenuti odmah na Stjepana Radića, Sermagijevu itd. Hvala vam lijepa! – kazao je Darko Majnarić u ime stanara Frankopanske ulice. (J.I.)

,