Ljeto je pred vratima! Kako izgubiti kilogram ili dva, pročitajte u nastavku!

Još koji dan i ljeto je tu! Vjerojatno ste poput nas već iskoristili stari godišnji odmor, pa vam sljedeći kreće u mjesecu kolovozu, te ste već lagano zakasnili s dijetama i vježbanjem… ili možda ipak niste? Bilo kako bilo, donosimo vam nekoliko savjeta kako skinuti pokoji kilogram ili pak održati liniju idealnom za plažu. Gubitak kilograma i nije uvijek tako jednostavan, a možda ste i izgubili kilograme, ali ih je ponekad jako teško zadržati. Ključ za gubitak kilograma je ustvari prehrana. To svi znamo, ali se rijetko toga pridržavamo. Namirnice koje trebate uključiti u svoju prehranu kako biste lakše izgubili kilograme, ali i zadržali postojeću težinu su:

Bobičasto voće – želite li nešto slatko za uživanje, a da vam pomogne u gubitku kilograma i da poboljšate ten? Jedite više bobičastog voća, predlaže Susan Burke March. Bobičasto voće ima malo kalorija, bogato je vlaknima i zadovoljit će vašu potrebu za slatkim.

Citrusi – iako svi kažu da je grejp jako koristan, pomoći će vam svi agrumi. Slatki i sočni grejp i naranče mogu vam pomoći. Naranča srednje veličine ima samo 60 kalorija i 3 grama vlakana, dok grejp ima oko 100 kalorija i 4 grama vlakana. Zbog sastava mogu pomoći smanjiti razinu šećera u krvi na dulje vrijeme. Ukoliko niste znali, mlaka voda i ocijeđeni limun na prazan želudac, uvelike vam može umanjiti osjećaj nadutosti. Znamo iz provjerenih izvora.

Grčki jogurt – Zahvaljujući visokom sadržaju bjelančevina i nižim količinama šećera, grčki jogurt može vam pomoći da budete zadovoljni. Grčki jogurt imadvostruko više proteina, ali i upola manje šećera od tradicionalnih jogurta.

Jabuke – jabuka srednje veličine ima oko 95 kalorija i 5 grama vlakana. Kora jabuke također je bogata ursoličnom kiselinom koja pomaže kod povećanja sagorijevanje masnoća.

Jaja – veliko jaje ima oko 70 kalorija, 13 važnih hranjivih tvari i 6 grama kvalitetnih bjelančevina. Istraživanja pokazuju da konzumiranje uravnoteženog doručka na bazi jaja može pomoći da budete siti pa je lakše ograničiti kalorije tijekom dana kako bi vam bilo lakše.

Kelj i drugo lisnato povrće – Tamno, lisnato zeleno povrće poput kelja, špinata i rukole ima samo 25 do 30 kalorija po šalici i puno je vlakana, osjećate se sito s malo kalorija. Važno je usredotočiti se na namirnice koje osiguravaju najviše hranjivih tvari po kalorijama, kako biste se osjećali najbolje što možete dok gubite kilograme.

Svježi sir – sir ima dugogodišnju reputaciju kao namirnica koju treba konzumirati kako bismo bili zdravi. Svježi sir zasićen je proteinima i savršeno se slaže sa slatkom hranom kao što je voće i cimet, ali i sa slanim namirnicama.