Najpoznatiji križevački otac i sin

U subotu su nam društvo u studiju pravili trenutno najpoznatiji otac i sin u Križevcima – Mislav i Luka Drokan, obarači ruke koji su se prije desetak dana vratili s medaljama oko vrata s Europskog prvenstva u obaranju ruke – otac Mislav osvojio je broncu u veteranskoj kategoriji do 80 kilograma, a Luka zlato u kategoriji do 75 kilograma osoba s invaliditetom. Strašan uspjeh za dva lokalna dečka. Neki će reći – ah, obaranje ruke, nije neki popularni sport. Ali, ljudi, u pitanju je Europsko prvenstvo i tamo natjecatelji ne padaju s kruške – svaki od njih je svoje natjecateljsko mjesto morao zaslužiti sjajnim rezultatima u prethodnoj i tekućoj godini.
I Luka i Mislav svoju su karijeru započeli u Klubu za obaranje ruku Tigar pod vodstvom Dražena Kogela, za kojeg dečki imaju samo riječi hvale: “Dražen je veliki entuzijast i zaljubljenik u ovaj sport, sve podređuje treninzima, odraslima i djeci u klubu. Ustupio nam je čak i svoj privatan prostor u kojem treniramo svi zajedno, a koji je pretvoren u improviziranu dvoranicu za obaranje ruke.”
Luka studira Drvnu tehnologiju u Zagrebu pa je stoga morao promijeniti klub kako bi i dalje mogao učestalo trenirati. Uz pomoć Dražena pronašao je Klub za obaranje ruke Trešnjevka u kojem Luka vrijedno radi i priprema se za natjecanja uz pomoć odličnog trenera. Dokaz tome je zlatna europska medalja. Na spomen Europskog prvenstva, i Mislav i Luka se smiješe te govore: “Poseban je osjećaj zastupati hrvatsku reprezentaciju pred Europom, a još je bolji kad zasvira hrvatska himna, ponesu te sve lijepe i plemenite emocije ovoga svijeta.”
Dok Luka trenira i do 6 puta tjedno kako bi održao natjecateljsku formu, Mislav kaže kako u Tigru nemaju takve uvjete za rad jer se sastaju i treniraju u privatnom prostoru, a zainteresiranih ima dosta. “Bilo bi jako dobro i lijepo kada bi neki od sponzora prepoznao naš trud, kada bismo barem dobili veći prostor u kojem bi održavali treninge, rezultati bi bili još bolji. Talenta i volje ima, treba nam samo dobrog vjetra u leđa, poticaja za još bolje rezultate.”
Upitani o planovima za budućnost, dečki su se složili: Treninzi i samo treninzi, predan rad i trud otvaraju sva vrata. Pripremamo se za predstojeća natjecanja, a posebno za Svjetsko prvenstvo koje je pred nama iduće godine, a koje nam obojici puno znači. Nadamo se da rezultati neće izostati.”
Mislave i Luka, ne sumnjamo u vas! (M.M.)