Ponovo problemi s poplavama u Prigorju

Tijekom jučerašnjeg nevremena praćenog obilnom kišom, došlo je do poplava koje su uzrokovale velike probleme na mnogim lokalnim prometnicama i obiteljskim kućama šireg križevačkog područja.

Najviše štete od poplava imalo je tako prigradsko naselje Mali Potočec. U njemu je stradala kuća obitelji Ivke Kajganić kojoj je voda od kišnice poplavila podrum i dvorišni prostor. Voda koja je završila u Ivkinoj kući, kako navodi u svojoj facebook objavi, došla je s ceste zbog blokiranog kanalnog sustava.

– Kome da se obratim? Popravljaju cestu, cestari zatvorili grabe i sad imam poplavu u dvorištu. Naravno da mi voda ide u podrum. – istaknula je nezadovoljna Ivka. Križevčanin Stojan Miščević, komentirajući Ivkinu objavu, ukazao je na sličan dugogodišnji problem u svojoj ulici u kojoj živi. – Voda nije problem. U Smičiklasovoj prvoj zoni, zoni centar, fekalije poplavljuju moj podrum već godinama. Naknadu su mi zarezali kao i da nema problema. Cijev je na cesti, glavni kanalizacijski odvod 150m, 15cm. U planu za neku godinu, ne znam koju, nove cijevi. – ogorčeno je prokomentirao Miščević.

Božidar Delač napisao je kako problem u vezi poplave u Malom Potočecu treba riješiti investitor ili izvođač te dodao da bi se trebalo obratiti možda nadležnom gradu i općini. Priznao je i kako je problem sličan Ivkinom nedavno riješio s jednim izvođačem. Osim obiteljskih kuća, poplave su izazvale poteškoće na cestama i u mnogim seoskim mjestima. Zbog nedovoljno uređenih putnih kanala, voda od kišnice i blato ponovo se našlo na mnogim prometnicama. Cesta je, kako javljaju vozači, djelomično bila poplavljena u Križevačkom Ivancu i između Čabraja i Glogovnice. Ništa bolje nije bilo ni između Marinovca i Vojakovačkog Osijeka, gdje se na istom mjestu kao i prije nekoliko dana, na putu našla voda i nešto manja količina blata s okolnih polja – na tom dijelu ceste sanirani su putni kanali. (zv)