Predstava “Iza prozora” oduševila spraviščansku publiku

U subotu, 8. lipnja na glavnoj pozornici na Strossmayerovom trgu održana je predstava “Iza prozora”. Autori predstave su Tea Sekelj i Ignac Ratković. Predstava govori o socijalnom i duhovnom stanju mladih ljudi, o siromaštvu i raskošu, prijateljstvu, razočaranjima i snovima jedne gimnazijalke. Odraz je to današnjeg društva, površnih moralnih vrijednosti, odnosa između onih koji “imaju” i onih koji “nemaju”, obiteljskih problema i odrastanja. U predstavi su sudjelovali Tea Sekelj, Ignac Ratković, Hrvoje Jembrek, Ozana Zagorec, Martina Premelč, Filip Sekelj, Ana Kopilović, Iva Hrg i Tin Jembrek a voditeljica dramsko-scenske družine je Sanja Marković.

Valjalo bi spomenuti nešto o autorima teksta :

Ignac Ratković je nadareni mladi izvođač i jedan od autora ovog scenskog teksta. Učenik 3. razreda Gimnazije “Ivana Zakmardija Dijankovečkog” iz Križevaca. U dramsko-scenskoj družini “Kolibrići” je od rujna 2018. U predstavi “Iza prozora” igra ulogu Adriana, u predstavi “Heidi” igrao je uloge učitelja i doktora Classena. Tijekom 2016. godine, član Dramskog studija Križevci, glumi u predstavi “Sasvim sam pubertetio” jednu od glavnih uloga.

Tea Sekelj, autorica teksta za predstavu “Iza prozora”. Učenica 1. razreda Gimnazije “Ivana Zakmardija Dijankovečkog” i Glazbene škole “Alberta Štrige”. U dramsko-scenskoj družini “Kolibrići” je od rujna 2017. Glumila je u svim dosadašnjim predstavama (Ronja, Djed Božićnjak mora na dijetu, Lice, Meksički ples u kišno po podne, Sveti Nikola u veeelikim problenima, Heidi, Iza prozora).

Dramsko-scenska družina “Kolibrići” djeluje u GK “Franjo Marković Križevci” od rujna 2017. godine. Većina članova družine nekoliko godina je sudjelovala u pripremanju i izvođenju ljetnih kreativnih radionica za djecu i mlade na Dječjem odjelu Knjižnice. Taj se rad proširio i nastavio u dramsko-scenskoj družini “Kolibrići” koja danas broji 13 članova. (hs)