Renoviranje križevačkih bazena

Tragom informacije da se sutra otvaraju bjelovarski bazeni, išli smo provjeriti kakva je situacija s bazenima u Križevcima.

Gradski bazeni Križevci, zahvaljujući koncesionaru tvrtki Latino d.o.o. ovogodišnju ljetnu sezonu, trebali bi dočekati renovirani. Ovoga tjedna počeli su radovi na popravcima oštećenja svih bazena i drugih objekata, a sve bi trebalo završiti početkom mjeseca srpnja.

– Ima još dosta posla da se sve dovede u red. Radi se na velikom bazenu, popravljamo brojne rupe i druga oštećenja. Isto tako se radi i oko bazena. Od iduće godine obnova će biti još veća, tada će se sanirati kompletno dno velikog bazena. Sve će se zamijeniti i biti modernije. Inače ovi bazeni i svi objekti građeni su pred više od 60 godina, tako da su dosta stari. – rekao je jedan od radnika koja radi na renoviranju bazena.

Križevački bazeni izgrađeni su 1951. godine, a najzaslužnija za njihovu izgradnju bila je zadruga “Udarnik” koja se kasnije transformirana u poznato križevačko građevinsko poduzeće Radnik. Pored malog bazena, postoji i veći olimpijski u kojemu se 1954. godine odigrala vaterpolo utakmica između mladih reprezentacija Jugoslavije i Egipta.

Poslali smo upit gradu s pitanjem:

Možete li nam reći (s obzirom da bjelovarski bazeni kreću s radom u petak) kada se planira otvorenje bazena i koji će ove godine biti odnosi tj. uvjeti između grada i koncesionara, participacija ulaznica i sl? Jesu li riješeni stari problemi od prošle godine s koncesionarom?

Odgovor iz grada:

Molimo da se u vezi otvorenja kupališne sezone na gradskom bazenu obratite zakupcu, tvrtki Latino d.o.o.
Ove godine Grad neće sufinancirati cijenu ulaznica, a obveze za prošlu godinu su podmirene što se tiče Grada. Nesuglasice s koncesionarom od prošle godine rješavaju se pravnim putem.

Foto: zv