Željko Bebek-intervju

Pjevač Željko Bebek 7. lipnja nastupa na glavnoj pozornici Strossmayerovog trga na Križevačkom velikom spravišču. Razgovarali smo s njim povodom predstojećeg koncerta te vam prenosimo razgovor.

Jeste li već bili u našem gradu, u Križevcima i ako jeste, u kojem aranžmanu?

Pa iskreno da vam kažem, vrlo teško se sad sjetiti svih trenutaka i razloga zbog kojih sam nekad negdje bio, a kako je moja karijera dugačka – sigurno da sam bio. Još u davna vremena kad sam bio u grupi ”Bijelo dugme” pa onda vjerojatno u nekom klubu u gradu. Uglavnom bio sam u Križevcima i sjećam se da je tamo lijepo.

Ove godine nastupate na Križevačkom velikom spravišču, o kojem se datumu radi i što biste poručili publici?

Prije svega ja bi poručio publici da obavezno dođu da se zabavimo jer moji nastup je nešto što diljem Hrvatske gdje god dođemo, ljudi sa radošću prime. Također i ja se zapravo osjećam vrlo lijepo na pozornici, posebno u društvu sa svojim bendom. A u tom bendu je odnedavno moj sin Zvonimir i drago će mi biti da ga u Križevcima predstavim.

Vaša karijera je duža od pedeset godina, imate li nešto što vam se posebno urezalo u pamćenje kao lijepo sjećanje?

Znaš kad ti karijera traje pet godina onda se sigurno sjećaš kad ti je bilo najljepše, a kad je deset godina onda već dvojiš možda je jednom bilo dobro a drugi put bolje a kad traje pedeset godina onda se zapravo sve veže uz onaj lijepi osjećaj nastupa na pozornici. Najljepše u mojoj karijeri je zapravo to što se i dalje uspješno bavim glazbom i ja sam uvijek sretan kad sam na pozornici.

Imate li neki ritual prije ili poslije koncerta?

Uglavnom nemam, ja živim Rock’n’Roll cijeli život i ja nemam pripreme niti upjevavanja. Ono što je najvažnije prije koncerta, imamo mali team building, to je jedan mali dogovor sa svojom ekipom gdje se popije po jedan Jack Daniel’s i zapravo odagna neka trema za početak da damo uvijek sve od sebe i mogu reći da je taj mali sastanak prije koncerta i jedan Jack Daniel’s uvijek dobrodošao i možda je dobra forma.

Pripremate li kakvu novu pjesmu, album, koji su vaši planovi za budućnost?

Oni koji prate CMC televiziju, upravo je tamo emitiran jedan moj nastup u okviru Dalibor Petko show u kojem sam izveo najnoviju pjesmu s kojom zapravo počinjem uživo nastupati poslije Vodičkog festivala, a to je 8. lipnja. Prije toga u Križevcima 7. lipnja pjevat ćemo najnoviju pjesmu ”Sto sam dana pio”. Oni koji me prate već tu pjesmu znaju. A sad ću reći svima koji slušaju radio Križevce i čitaju portal da je to jedna od desetak pjesama koja će se naći na CD-u koji treba izaći krajem ove ili početkom druge godine.

Puno vam hvala za priliku da se javim svima koji slušaju vaš radio i čitaju vaš portal i naravno još jednom pozivam sve da 7. lipnja dođete u što većem broju pa čak i ako bude kiša mi ćemo biti na pozornici sigurno.(H.S)