Nepalci vrijedno rade na gradnji križevačkog centra u vrijednosti 15 milijuna kuna

Na mjestu u kojem su donedavno djelovale tvrtke poput Frenuma, ChillOuta, Müllera, Offertissime i Konzuma punom se parom radi na preuređenju prostora koji će do jeseni postati Križevci Capitol Park, projekt koji je navodno ‘težak’ 15 milijuna kuna a kao što smo ranije pisali, neke od novih trgovina biti će Bipa, Tedi, Pepco, Kik i Spar.
Projekt je to britanske grupacije Poseidon Grupe čije smo radnike zatekli na gradilištu te s njima razmjenili nekoliko rečenica na engleskom jeziku kojeg vrlo dobro govore. Radnici koji rade na ovom projektu dolaze iz Nepala, njih četrnaest i punom parom rade na novoj križevačkoj trgovačkoj ‘meki’.

Razgovarali smo s radnicima koji su nam rekli da su s radom počeli 28. lipnja a trajanje radova procjenjuju na oko tri mjeseca. Za naš grad kažu da je prilično dobar te je ovdje dosta mirnije nego u Nepalu a za građane kažu da su veoma prijateljski nastrojeni. Spominju cijene koju su nešto veće nego u Nepalu te su nam rekli da su cigarete skuplje a alkohol jeftiniji nego u njihovoj zemlji. Saznali smo da im je mjesečna plaća 4.000 kuna a smještaj i hrana su im osigurani. (hs)