Općoj bolnici Bjelovar uručena donacija KTC-a u vrijednosti od 22.900,00 kuna

Danas 11. srpnja u Općoj bolnici Bjelovar uručena je donacija KTC d.d. u vrijednosti 22.900,00 kn od čega su nabavljene pregledna i tretmanska postelja s električnim podešavanjem i tretmanska stolica. Donaciju je svečano uručila članica Uprave i glavna izvršna direktorica KTC d.d. Daliborka Kranjčić a prisutna je bila i izvršna direktorica Melanija Zorko. Ispred Opće bolnice Bjelovar prisutni su bili ravnatelj bolnice Ali Allouch, voditelj odjela za ginekologiju primarijus Tibor Toth, glavna sestra u rodilištu Zdenka Mužina i ostali suradnici.

Ravnatelj Ali Allouch zahvalio je u svoje i u ime zaposlenika ginekologije tvrtki KTC na hvalevrijednoj donaciji koji će zasigurno dići kvalitetu zdravstvene zaštite. Napomenuo je da to nije prvi puta da KTC prati i donira bolnicu te se nada daljnjem nastavku suradnje.

Primarius Tibor Toth rekao je da su kreveti stari već pola stoljeća te da koliko-toliko još uvijek izvršavaju svoju funkciju, no svaki odjel ima potrebu za specijalnim komadima namještaja i pomoćnim dijagnostičkim stvarima za pregled. ”Nažalost, bili smo u situaciji da smo se morali obratiti tvrtki KTC čiji smo vjerni kupci. Oni su našu molbu uslišili i donirali su nam poseban stol za dijagnostiku čija je vrijednost oko 22.000 kuna” – rekao je Toth.

Primarius Toth napomenuo je da imaju puno pacijentica iz Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije te da ove godine imaju veći broj novorođenčadi u odnosu na prethodnu.
”Imamo problema s medicinskim sestrama, primaljama i njih nemamo dovoljno, a dobna struktura nam isto ne ide u prilog. Mi u Bjelovaru imamo srednju medicinsku školu, a problem je u zdravstvenom okviru zapošljavanja” – rekao je Toth.

Zatim se prisutnima obratila članica Uprave i izvršna direktorica tvrtke KTC.d.d. Daliborka Kranjčić koja je rekla da im je izuzetno drago što su mogli pomoći ovakvoj ustanovi.
”Čitajući podatke da je prošle godine u Općoj bolnici Bjelovar bilo preko 600 poroda što je 12% poroda više nego godinu prije, to su podatci koji vesele. Ovo je jako bitna stvar i nadamo se da ćemo ubuduće moći pomoći te nas ovakva situacija izuzetno veseli” – naglasila je Daliborka Kranjčić. (hs)