Posjetili smo kreativne križevačke mališane na likovnoj radionici

Od 1. srpnja do 26. kolovoza u Gradskoj knjižnici ”Franjo Marković” svaki ponedjeljak i petak od 11 do 12:30 održavaju se likovno kreativne radionice za svu djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole. Radionice su besplatne, a dolazak svoj djeci je slobodan.

Današnja tema likovno kreativne radionice bila je ”Mjesec” i ”Knjižnica na Mjesecu” i danas su polaznici šivali jastuke u obliku mjeseca koje si je svako dijete ponijelo kući. Prošli tjedan slikali su mjesec sa kvačicama, spužvicom i srebrnom temperom. Radionice trenutno pohađa oko 20 sudionika, a pretežno se radi o djeci od 8 do 12 godina.

A svaki petak su mali knjižničari od 1. do 8 razreda te može doći tko hoće, tamo se popravljaju slikovnice koje su potrgane, upoznaju se s građom gdje se što nalazi na policama itd.

Voditeljica igraonice i dječjeg odjela je Marina Srbljinović.

Razgovarali smo s polaznicima kreativnih radionica te su nam rekli sljedeće:

Dora (8): ”Volim ići na radionice jer su mi tu prijatelji i jer tu svašta radimo.”

Marta (8): ”Volim ići na radionice jer je zabavno i stalno nešto radimo.”

Leo (8): ”Volim ići na radionice zato što ima puno prijatelja i igraju se i rade svakakve stvari. Nisam htio doći u početku, ali brat me nagovorio i sad mi nije žao.”

Tonka (12): ”Ima puno prijatelja i nikad nam nije dosadno, ja pohađam skoro sve programe, od malih knjižničara, likovno kreativnih radionica…”

Stipo (9): ”Meni je tu zabavno ići zato što mi je zabavno raditi što tu radimo i pogotovo jer smo u društvu.”

Marko (9): ”Volim ići jer je tu puno mojih prijatelja i volim raditi zabavne stvari.”

A na pitanje je li radije provode vrijeme kući uz kompjutor ili u knjižnici na radionicama svi su u glas viknuli da im je ljepše tu nego doma na kompjuteru. (hs)