PU KC-KŽ

Tijekom vikenda, od 28. lipnja do 1. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Prometne nesreće su zabilježene zbog neprilagođene brzine (2), oduzimanja prednosti prolaska (2), vožnje na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisnog mimoilaženja i nepropisnog kretanja kolnikom. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće od kojih jednu nesreću s ozlijeđenom osobom. Mladi vozač koji je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom bio je pod utjecajem alkohola. Zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači bicikala, kojom prilikom je vozačica bicikla lakše ozlijeđena. Jednu nesreću izazvao je vozač osobnog automobila, dok je drugu nesreću izazvala vozačica bicikla koja je bila pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda sankcionirano je 179 prometnih prekršaja od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droga u organizmu, 56 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora sedam vozača je bilo smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 29. lipnja, u 1.25 sati u Ulici braće Radića u Peterancu, kada je 37 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,60 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 30. lipnja, u 11.57 sati na državnoj cesti broj 2, u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom vikenda četiri mlada vozača su sankcionirana radi upravljanja vozilima za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (00,00 do 0,50 g/kg – 1; 1,00 do 1,50 g/kg – 1, više od 1,50 g/kg – 2). Mlada, 18 – godišnja vozačica zatečena je u nedjelju, 30. lipnja, u 5.12 sati, u Ulici Ivana Đuriševića u Đurđevcu, kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,64 promila. Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (2).