Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Novigrad Podravsk

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u prostorijama vatrogasnog doma Delovi u ponedjeljak 15. srpnja proslavljen je Dan Općine Novigrad Podravski na kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar sa potpredsjednicom Vericom Rupčić te brojni načelnici općina, predstavnici institucija i drugi uzvanici.
Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Mladen Levak koji je uzvanike izvijestio o radu Vijeća tijekom proteklog razdoblja, nakon čega je načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek u prigodnom govoru podsjetio na realizirane projekte te izrazio nadu da će u narednom periodu projekata biti i više, a sve na dobrobit mještana Novigrada Podravskog.
„Na pola samo mandata i ovo je dobra prilika da vidim gdje smo i što smo napravili. Priljev novca na račun Općine je mnogo bolji nego ranije, mnogo nam je pomoglo fiskalno izravnanje, ali i naše racionalno poslovanje koje smo protegnuli i na projekte koje smo naslijedili od bivše garniture vlasti. Pokrenuli smo i nekoliko kapitalnih projekata te dobili priznanje za transparentnost“, napomenuo je načelnik Brljek uz zahvalu Županiji i ostalim Općinama koje su podrška Novigradu Podravskom.

U ime Županije uzvanicima se obratio zamjenik župana Ljubić koji je istaknuo kako se u Novigradu Podravskom prepoznaje tendencija i smjer okrenut prema mladima što je ključ za opstanak ruralnih sredina.
„Izuzeto mi je drago što ste ostvarili sve projekte koje ste zacrtali, a iznimno veseli to što je Općina prepoznala da treba ulagati u predškolski odgoj i obrazovanje te stvoriti temelje za ostanak mladih obitelji. I Županija će pomoći u ostvarivanju vaših zamisli, a na vama je da pripremite dobre projekte. U vašoj školi uvest će se i jednosmjenska nastava, napravit će se energetska obnova zgrade, a nadam se da će i poslovna zona profunkcionirati te da će se naći investitori koji će doći, uložiti sredstva i otvoriti radna mjesta“, istaknuo je Ljubić uz čestitke mještanima povodom dana Općine.
Prisutnima se obratio i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je istaknuo brigu Općine za stariju populaciju.
„Drago mi je doći ovdje, za Novigrad Podravski me vežu jako lijepe uspomene. Vidim da mnogo činite a mlade, a ne zaostajete ni u brizi za stariju populaciju i na tome vam hvala. Zavrijedili smo dostojanstven život i samo tako nastavite, osmislite još projekata koji će nam svima biti od koristi“, kazao je Pintar.
Uzvanicima su se prigodnim govorima još obratili, u ime općinskih načelnika načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, saborski zastupnik Mladen Mađer te Davorko Vidović .
Nakon sjednice za uzvanike je upriličen i kratki kulturno umjetnički program koji su pripremili članovi KUD-a Delovi i KUD-a Ivan vitez Trnski, a doprinos organizaciji dale su i članice Društva žena Novigrad koje su pripremile domjenak.
Služba ureda župana