Dinamo izborio Ligu prvaka

Hrvatski prvak Dinamo plasirao se u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu, Uefinu Ligu prvaka, odigravši 1:1 u gostima kod Rosenborga, nakon zagrebačkih 2:0.
Modri su u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka na Maksimiru bili uspješniji od norveškog predstavnika te su u uzvratnu utakmicu ušli s dva gola prednosti. Oba gola postigli su hrvatski reprezentativci – centralni napadač Bruno Petković te novopečeni Vatreni i krilni napadač Mislav Oršić.
Drugi susret 4. pretkola Lige prvaka odigran je na stadionu Lerkendal u Trondheimu, a Norvežani su rano pokazali da se nisu predali nakon zagrebačkog poraza.  Domaćini su, naime, poveli već u 11. minuti – nakon što je vratar Vatrenih Dominik Livaković obranio šansu Norvežana, lopta se našla pod nogama Babajidea Davida Akintole, koji je zatresao mrežu Modrih i svojoj momčadi pružio nadu za preokretom rezultata.
Hrvatski prvaci ipak su se pokazali prevelikom preprekom za momčad iz Trondheima. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak u 66. je minuti ušao u igru umjesto sunarodnjaka Izeta Hajrovića te je već četiri minute kasnije izjednačio rezultat sjajnim udarcem s dvadesetak metara udaljenosti i time zapečatio sudbinu norveškog kluba. Dinamo je tako, na radost svojih navijača, ali i na ponos cjelokupnog hrvatskog nogometa, još jednom osigurao nastup u Ligi prvaka.

Izvor: SH, Foto: HNS