Križevačka cesta u mraku

Osim brze ceste koja godinama nikako da se završi, mnogi prigorski vozači i vozačice nevolja imaju s još jednom prometnicom. Riječ je o cesti u križevačkoj ulici Franje Markovića koja se tokom noćnih sati zbog slabog osvjetljenja javne rasvjete nalazi u potpunom mraku.

Kako priznaju pojedini vozači, problem su velike krošnje drveća koje zaklanjaju svjetlo rasvjete. Da je sporna cesta u potpunom zamračenju i da je to veliki problem, priznao nam je i jedan prigorski vozač.

– Ma cesta je u totalnom mraku, sve je crno i ništa se ne vidi. Pomažu svjetla od auta ali to nije dovoljno. Kada se ide od rotora prema gornjem dijelu Križevaca, to je kao da ulaziš u tunel bez osvjetljenja. Mislim da bi se što prije trebale urediti krošnje na drveću uzduž ceste u ulici i da bi onda sve bilo bolje. Ovako je to veliki problem, posebno kod one zebre blizu crkve Sv. Marka Križevčanina. Tamo se noću slabo vide pješaci, a to je jako opasno. Nema smisla imati rasvjetu, a na cestu se ništa ne vidi. Nadam se da će Grad nešto poduzeti. (zv)