Novo autobusno stajalište

U Vojakovcu kod Križevaca, zahvaljujući inicijativi tamošnjeg mjesnog odbora, prošlog tjedna, počeli su radovi na izgradnji novog autobusnog stajališta. Izgradnju stajalište za učenike i druge mještane izvodi tvrtka Niskogradnja Knežević, financira Grad Križevci, a svu potrebnu dokumentaciju izradila je Županijska uprava za cestu Koprivničko-križevačke županije (ŽUC).

Autobusno stajalište nalaziti će se pored ceste u blizini središta naselja i od nove školske godine trebalo bi tako značajno olakšati prijevoz putnika te povećati sigurnost u prometu. Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac, izgradnjom autobusnog stajališta i više je nego zadovoljna.

– U vezi autobusnog stajališta, prvo smo se dogovorili s Gradom Križevci za kućice jer ih oni nabavljaju. Nakon toga smo kontaktirali ŽUC te s njima postigli dogovor. Poslali smo zahtjev i odabrali lokaciju i tek su onda počeli radovi. Osim našeg mjesta, druga mjesta također mogu dobiti stajalište. Koliko je poznato, bez obzira na veličinu, svako naselje ima pravo na jedno stajalište. Nadamo se da će od nove školske godine mališani biti zadovoljni busnim stajalištem. – rekla je Aleksandra Mijić.

Osim autobusnog stajališta, Vojakovac se može pohvaliti i prije nekoliko dana dobivenom vertikalnom prometnom signalizacijom. Vertikalna signalizacija nalazi se u blizini vojakovačke područne škole, a trebala bi dodatno zaštiti sve učenike i učenice u prometu. (zv)