Pomažu li nam mantre u svakodnevnom životu kod stresnih situacija?

Ako još niste, vrijeme je da isprobate ovu metodu umirivanja uma

Jeste li znali da mantranje može postati dio vašeg svakodnevnog života, te vam uvelike olakšati stresne situacije, opustiti vas prije spavanja i pomoći vam da dan započnete na jednostavniji način bez prevelikog stresa?
Vjerojatno ste se nebrojeno mnogo puta uhvatili kako razmišljate o stvarima koje su prošle, a još vas uvijek guše, o stvarima koje tek dolaze i suočavanje s kojima ne predstavlja ugodne osjećaje, pa čak i ona svakodnevna tjeskobna razmišljanja poput nečega što je rekla kolegica s posla, komentara na odjeću koju ste obukli ili činjenice da ste si dopustili nezdravi obrok toga dana.
Moramo spomenuti kako se mantre godinama proučavaju u sklopu različitih duhovnih pokreta, a osim toga, proučavaju se i načini na koje one utječu na naš mozak. Ponavljanje samo jedne riječi može dovesti do promjene razmišljanja čak i kod onih koji nemaju baš nikakvu podlogu za duhovna vjerovanja, a mantre ove vrste posebice mogu pomoći kod različitih razmišljanja o onome što će se tek dogoditi i planiranja, procjena i preispitivanja samoga sebe.
Sve što trebate želite li prakticirati ovu metodu smirivanja uma jest u stresnoj situaciji dati sebi vremena, osmisliti riječ ili rečenicu koja će vas smiriti i ponoviti je nekoliko puta uz duboko disanje. Ponavljati je možete u sebi, na poslu, u krevetu, u šetnji ili javnom prijevozu, apsolutno bilo gdje, a pitate li nas, svoje mantre možete i izvikivati na sav glas u zatvorenim ili otvorenim prostorima. Mantre će vam oduzeti trenutak pa je važno da onda upravo taj trenutak posvetite sebi. Iako ih pojedinci smatraju ispiranjem mozga, ove o kojima pričamo mi ovise samo o vama te ih birate ili kreirate sami. Osim što će vam pomoći preživjeti dan na jednostavniji način, izmišljene mantre koje ponavljate samima sebi u nekim bi vas situacijama mogle i dobro nasmijati, pa onda, zbilja, zašto ne probati?(š.v)